Yhden kulhon marjapiirakka (pellillinen) / One bowl berry bars

Yhden kulhon marjapiirakka mehevä marjapiirakan pala

Nyt voin sanoa, että jos näin pienellä panostuksella saa aikaan jotain todella herkullista, niin nyt kaikki keittiöihin leipomaan! 

Monessa paikassa – niin kouluissa kuin harrastuksissakin – kerätään varoja buffettien avulla. Tätä marjapiirakkaa kannattaa kokeilla ja variaatioita voi tehdä niin monia. Tämä soveltuu siis erinomaisesti mokkapalojen viereen buffetleivonnaiseksi. Enää ei kannata sanoa ”en osaa leipoa”/”ei ole aikaa leipoa” tai mitään muutakaan vastaavaa. Tämän piirakan osaavat kaikki tehdä (meillä tämän teki 5v. kuopus pienellä mittausavulla) ja vieläpä todella nopeasti.  

Tästä tulemmekin siihen, ettei tätä helpompaa marjapiirakan valmistusta (itse tehtynä) voi olla. Tässä likaantuu yksi kulho, lasta sekä mittavälineet. Ei siis paljoa tiskiä, ei suuri töistä leivontaa, eikä myöskään erikoisia raaka-aineita. Lopputuloksena kuitenkin monta herkullista piirakkapalaa yhdellä kertaa. Minä leikkasin tämän 16 palaan, mutta hieman tiivistämällä tästä saa vielä enemmän herkullisia marjapiirakan paloja!

Mehevä helppo sekoitettava marjapiirakka

Yhden kulhon marjapiirakka
One bowl berry bars
(pellillinen piirakkaa)

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maito
2 kananmunaa
200 g voita
noin 1 litra vadelmia tai muita marjoja

Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa keskenään ja lisää kulhoon kerma-maito, munat sekä sula voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30×40 cm) leivinpaperin päälle. Ripottele lopuksi marjat piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. 

Tämä marjapiirakka valmistuu herkuteltavaksi alusta loppuun noin 40 minuutissa!

Vinkki! Kerma-maito on seos, jossa on noin puolet kermaa ja puolet maitoa.

Kokonainen pellillinen marjapiirakkaa resepti


Tein tästä myös omenaversion, jossa korvasin marjat pieneksi siivutulla omenalla. Sekoitin 2 tl kanelia ja 2 rkl sokeria keskenään ja ripottelin seoksen lopuksi omenoiden päälle ennen paistoa. Niin ajankohtainen leivonnainen!

Täältä löydät erilaisia versioita tästä samasta reseptistä: 
Yhden kulhon marjapiirakka gluteenittomasti

Gluteeniton marjapiirakka pellillinen

Helppo yhden kulhon omenapiirakka

Helppo omenapiirakka pellillinen

Mansikka-raparperipiirakka murukerroksella

Mansikka-raparperipiirakka pellillinen

Raparperisesongin ihanan helppo raparperipiirakka

Yhden kulhon raparperipiirakka pellillinen

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hyvä perusmarjapiirakka ohje. Täytyy kokeilla, kun on leivontainnostus.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nimenomaan! Helppoa, herkullista ja konstailematonta, joten kannattaa kokeilla. Niin ja tähän voi toki tehdä vaikka minkälaisia yhdistelmiä erilaisista marjoista ja hedelmistä. Tuli mieleeni, että tätähän voisi tuunata varmasti myös esimerkiksi valkosuklaarouheella tai muulla herkullisella makulisällä niin halutessaan!

    2. Roniya says:

      Hi, I’m new to your blogs. Thanks for the beautiful yummy recipes. I want to try the berry pies,please clarify the cream milk ,is it ’ruokakerma +milk ’!
      Best Regards!!!

      1. Hi, Cream milk is kind of half and half. It’s half of milk and half of cream. I hope you like this recipe!

  2. Jonsku says:

    Herkulliselta näyttää ja ohje on ihanan helppo!
    Onko sinulle koskaan käynyt näiden "kananmuna vain sekoitetaan lusikalla/lastalla joukkoon"-reseptien kanssa niin, että kananmunasta on jäänyt kiinteä kökkäre taikinaan? Itselläni kävi kerran vastaavanlaisen suklaapohjan kanssa niin, että ainakin omasta palastani löysin epämääräisen kumimaisen kokkareen. Ilmeisesti se oli kananmunan "lieromainen" osa, joka ei ollut sekoittunut kunnolla. Ja olin tehnyt piirakan vielä rotinoiksi… Onneksi pala tuli itselleni! 🙂 Mutta tosiaan, oletko törmännyt tähän ja onko vinkkejä, että miten tuolta voisi välttyä? En ole enää uskaltanut luottaa pelkkään sekoittamiseen, vaan vatkaan munat aina toisessa kulhossa vispilällä kunnolla sekaisin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jonsku: Tosiaan kannattaa sekoittaa kunnolla nuo ainekset sekaisin. Toki siinä voi käyttää myös vispilää. Itse en ole tuohon törmännyt. On kyllä varmasti inhottavaa, jos piirakasta löytyy tuollainen kananmunakökkö… Voi sen toki noinkin tehdä, että sekoittaa nesteen ja kananmunat ennen tuonne joukkoon lisäämistä, jos tuota pelkää. Tällä ohjeella tehtynä en ainakaan itse ole törmännyt tuohon ongelmaan. Varmaan ainoa vinkki tuohon on juuri massan hyvä sekoittaminen, jotta kananmunat rikkoutuvat kunnolla.

  3. Marianne S. says:

    Tämä ohje varmaan toimii myös muffinseissa? Nythän on National CupCake Week (15.-21.9.)!! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Marianne S.: Uskoisin, että toimii oikein hyvin myös muffinsseissa. Niin onkin, että Englannissa taidetaan viettää nyt tuota National Cupcake week-teemaviikkoa.

  4. Nimetön says:

    Juuri laitoin piirakan uuniin ja tottahan se on et eikait tämän helpommaksi voi leipominen enää mennä :). Laitoin itse piirakan päälle puolukkasurvosta (jämät eilisestä tuoremehun teosta) + hillosokeria ja lisäksi vielä muruseosta! Innolla nyt odottelen et millanen on lopputulos. -Hanna-Kaisa

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että olemme samaa mieltä tuosta helppoudesta! Herkullisen kuuloisen version olet tehnyt. Tule ihmeessä kertomaan miltä piirakka maistui. Toimiko tuollainen täyte piirakan päällä.

    2. Nimetön says:

      Todella hyvää piirakkaa. Muruseosta päälle ei olisi ehkä kaivannut, koska tuli aika sokerisen makuista! Mutta ehdottomasti aion hyödyntää tätä pohjaa vastaisuudessakin, sillä 4 pienen lapsen äitinä arvostaa todella tällaisia helppoja leivontareseptejä. Ja tuo omenaversio taitaa myös mennä ihan tässä lähipäivinä testaukseen, jotta saan edes osa ämpärillisestä omenia käytettyä muuhunkin kuin hillon valmistukseen :).-Hanna-Kaisa

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno homma, että pohja oli herkullista myös teidän mielestänne! Nyt vaan omenapiirakkaa leipomaan 🙂

  5. Nimetön says:

    Helppoa, nopeaa ja todella hyvää! Lasten toiveesta laitettiin mustikkaa, puolukkaa ja vadelmia. Toimiva yhdistelmä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Herkullinen lähes kuningatarpiirakka valmistui teillä! Ihana, että tämä resepti on todellakin lähtenyt moneen keittiöön käyttöön.

    2. hansu says:

      Aivan yliveto piirakka. Kiitos tästäkin ohjeesta. Olen kokeillut eri marjaversioita päälle ja kaikki ovat olleet hyviä. Oma suosikkini kuitenkin on mustikka-vadelma. Tänään lähtee uuniin omenapiirakka.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle kommentista! Näin innostat monet muutkin kokeilemaan reseptiä. Ihana myös kuulla, että reseptin leivonnainen on maistunut myös teille.

  6. Nimetön says:

    Hei, voiko tätä ohjetta käyttää kuningatarpiirakan pohjallisena? Eli päälle vaan se vaniliajutska ja marjoja 🙂 Vaikuttaa helpolta ja nopealta!!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      voi varmasti käyttää, mutta kannattaa miettiä sitten tekovaiheessa pohjan paksuus, jotta on sopusuhdassa kaiken muun kanssa.

  7. MinnaT says:

    Kiitos makeasta ja helposta ohjeesta, tätä on tullut tehtyä sen yhden jos toisenkin kerran ja vaikka millä täytteillä (puolukka, viinimarja, raparperi, mansikka…) 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana lukea kommenttisi. Olethan katsonut myös tuon uudemman version, johon tulee ihana rapea kerros päälle.

  8. Herkkuhovi says:

    Nappaan ohjeen talteen, kiitos! Pääsee lapset kohta leivoskelemaan sadepäivän kunniaksi 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava juttu! Toivottavasti maistuu 🙂

  9. Nimetön says:

    Osaatko sanoa onnistuisiko ohje ilman munia? Korvaamatta niitä mitenkään?

    Kiitos ihanasta blogista! Monia monia reseptejä olen täältä kokeillut ja hyväksi todennut!

    -Laura

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, Tämä ohje ei ihan sellaisenaan varmastikaan toimi, mutta voit käyttää munattomaan pohjaan tätä reseptiä: http://www.pullahiiri.com/2016/02/helpot-ystavanpaivaleivokset-munaton-ja.html Itse olen käyttänyt tätä pohjaa myös muffinsseihin ja sekoittanut marjoja joukkoon. Tuolla munattomalla reseptillä tulee toki paljon pienempi määrä, mutta suosittelen kokeilemaan, jos munatonta tarjottavaa tarvitset. Voit myös korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla. Onnistuu niinkin.

    2. Nimetön says:

      Selvä! Kiitos vastauksesta!

      -Laura

  10. Nimetön says:

    Kiitti vinkist

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, jos maistuu!

  11. Nimetön says:

    Voikohan tuon kerma-maitoseoksen tehdä ihan vain pelkäl maidol ilma kermaa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit tehdä varmasti niinkin.

  12. Salla says:

    Kiitos reseptistä! Tätä teimme jälleen, nyt pakastemustikoista ja pohjaa hieman modaten (lisänä vaniljajauhe, kaneli, kardemumma), ja oli ihan älyttömän hyvää! Tämä maistui myös pojallemme, joka ei muuten marjoista perusta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kommentistasi! Tästä voi todellakin varioida monenlaisia piirakoita maustamalla ja marjoja vaihtamalla. Ihana, että teillä tykättiin tästä!

  13. Heidi says:

    Hei. Millä suhteella tuo kerma-maito? Käykö ihan vispikerma?

    1. Hei! 50/50 eli puolet ja puolet on aika hyvä. Vispikermakin käy oikein hyvin.

  14. Jonna says:

    Kiitos mahtavasta reseptistä 😃 mun vanhin poika 9 vuotias innostunut leipomaan, niin teki tällä ohjeella hienosti käyttäen pakastemansikoita 😋 oon itse kokeillut erilaisia pohjia mutta tämä oli ehdottomasti parhaimpia 😊 Tällä tehdään varmasti uudestaan, on niin helppokin vielä 🤩

    1. Hei, Ihana, että nuoriso on innostunut leipomaan.Tämä on kyllä niin helppo ja herkullinen resepti, että tätä on tullut leivottua niin kahvitilaisuuksiin kuin retkillekin mukaan. Terveisiä nuorelle leipojalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close