Raparperisesongin ihanan helppo raparperipiirakka

Tuo yhden kulhon piirakka on toiminut monissa mauissa jo aikaisemmin ja sitä onkin leivottu useissa kotikeittiöissä. Myös koulujen kotitalousopettajat ovat ottaneet tuon reseptin helppouden ja herkullisuuden vuoksi käyttöön. Mikä siis sen parempaa, kun jatkaa samalla helpolla linjalla, vaihtamalla nyt makuun sesongin ihanan hapokkaan raparperin. 

Aikaisemmin blogista ei olekaan tainnut löytyä peltipiirakkaa pelkällä raparperilla. Löydät kyllä pari raparperi-mansikkapiirakan reseptiä täältä ja täältä. Lisäksi löydät myös ihanan mascarpone-raparperipiirakan. Rahkaisan mansikka-raparperipiirakan löydät vielä täältä. Raparperi on niin ihana ja edullinen raaka-aine, kun sitä kasvaa varmaan joka talon pihassa. Raparperi on satokauden sesonkituote, joka kasvaa tällä hetkellä runsaana ainakin täällä etelä-Suomessa. Nämä raparperit kävin nappaamassa lasten mummin pihalta, koska heidän aurinkoiselta paikalta löytyi jo huomattavasti suurempi sato kuin meidän hieman varjoisasta paikasta. Annan vielä omien raparperien kasvaa rauhassa, joten lisää raparperileivonnaisia on varmasti tulossa. 

Helppo raparperipirakka (pellillinen)

Yhden kulhon raparperipiirakka

Pohja

200 g voita

8 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 1/2 dl sokeria

4 1/2 dl kerma-maitoa

2 kananmunaa

Päälle

500 g raparperia

1 dl ruokosokeria

Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kerma-maito, kananmunat sekä hieman jäähtynyt voisula. Sekoita ja levitä uunipellille (noin 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle. 

Pilko pestyt raparperit pieniksi siivuiksi ja kaada siivujen päälle ruokosokeria. Sekoita hyvin ja ripottele sokeroitu raparperi pohjan päälle. 

Paista uunissa noin 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tämä piirakka maistuu niin lämpimänä kuin jäähtyneenäkin. 

Voit tarjoilla yhdessä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. 

Vinkki! Kerma-maidolla tarkoitetaan seosta, jossa on puolet kermaa ja puolet maitoa. 

Herkullista viikonloppua! 

Kommentoi

  1. Päivityksiä says:

    Oih, tätä pitää illalla leipoa viikonlopun kunniaksi!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jee! Kiva juttu! Toivottavasti maistuu 🙂

  2. Unknown says:

    Pohjaan ei tule sokeria laisinkaan?
    T. Kokeileva leipuri

    1. Krisse says:

      Ohjeessa on 4 1/2dl sokeria 🙂

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri näin Krisse. Instagramin puolellakin joku oli jättänyt sokerin näkemättä. Kyllä se on siellä ollut koko ajan 🙂 Olisiko syynä se, ettei sitä ole erikseen ilmoitettu lisättävät kuivien aineiden joukkoon, joten sitä ei ole mieltänyt reseptiin kuuluvaksi? Reseptissä siis kaikki kuivat aineet (sokeri mukaan lukien) sekoitetaan keskenään ja sen jälkeen loput ainekset lisätään joukkoon ja sekoitetaan. Näin tulee nopeasti valmista.

    3. ritukka says:

      Tuleehan 4 ,5 dl !!!!!

  3. mustakissa says:

    Raparperi piirakkaa syntyy huomenissa jo kolmannen kerran. Nam nam.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä vaan on hyvää! Suosittelen käyttämään myös pakasteen viimeiset mansikat raparperin kanssa pois, niin saa taas uutta marjaa kesällä pakkaseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close