Halloweenin musta lakritsijuustokakku

Halloweenin musta lakritsijuustokakku

Halloween on jo ihan nurkan takana. Monessa perheessä otettiinkin juhlintaan jo pieni varaslähtö viime viikonloppuna, mutta varsinainen halloween-juhlapäivä on ensi keskiviikkona 31.10. Moni juhlii halloween-teemalla myös ensi viikonlopun pyhäinpäivänä, joten uusia halloween-reseptejä tulee vielä tämän viikon aikana tänne blogiin. 

Tällä kertaa suunnittelin aika helposti valmistuvat mustan juustokakun, joka sopii väriltään ja koristeluiltaan erinomaisesti juuri halloweeniin. Tämän kakun täyte on lakritsimoussea, pohjana on kaakaopohja ja kuorrutteena salmiakki-suklaakuorrute. Käytin erilaisia sokerikoristeita tuomaan teemaväristystä kakun pintaan, mutta tässä kakussa voisi käyttää erinomaisesti myös vaikka värikkäitä Candy Melts-raitoja tai erilaisia lakritsikoristeita. 

Kakku on myös kooltaan sen verran pieni, että se sopii hyvin oman perheen juhliin tai jälkiruokapalana ruokaisampiin juhliin. Jos haluat käyttää kakussa värikkäämpää kuorrutetta, niin kurkkaa kuorrutteen ohje silloin täältä

musta mirror glaze

Halloweenin musta lakritsijuustokakku

Pohja 

50 g voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

 3 rkl kaakaojauhetta

1 dl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1 kananmunaa

1 dl maitoa

Täyte

2 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl lakritsijauhetta

1/2 dl sokeria

2 dl vispikermaa

Kuorrute

2 liivatelehteä

3/4 dl kondensoitua maitoa

1 dl salmiakkimixeriä

100 g tummaa suklaata

(mustaa elintarvikeväriä)

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Riko kuivien aineiden joukkoon kananmunat ja lisää maito. Lisää vielä jäähtynyt voi joukkoon ja sekoita koko massa tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille käytettävän vuoan kokoiseksi levyksi. Paista 175 asteessa noin 8-10 minuutin ajan. Anna kypsän pohjan jäähtyä ennen käyttöä. 

Valmista lakritsimousse laittamalla liivatteet kylmään veteen likoon noin viiden minuutin ajaksi. Mittaa kulhoon maustamaton tuorejuusto, sokeri sekä lakritsijauhe. Vatkaa nämä tasaiseksi massaksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumennetun veden joukkoon. Lisää liivateseos koko ajan vatkaten tuorejuuston joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto tuorejuustoseoksen joukoon. Kun täyte on tasaista kaada se noin 8-10 desilitran vetoiseen kakkuvuokaan (suosittelen silikonista kakkuvuokaa, koska silikonisella vuoalla saat kauniit muodot kakkuun ja kakku irtoaa helposti jäisenä). Ota kakkupohjasta vuokaan sopiva pohjapala ja paina se täyteeseen. Nosta kakkuvuoka pakastimeen ja anna sen jäätyä kunnolla. 

Kun kakku on jäätynyt ja haluat koristella sen, valmista kuorrute. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Mittaa kattilaan kondensoitumaito ja salmiakkimixeri. Kuumenna seosta niin, että se kiehahtaa. Lisää sekaan kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet ja nosta kattila pois liedeltä. Pilko joukkoon suklaa ja sekoittele, jotta suklaa sulaa. Lisää tarvittaessa mustaa pastaväriä joukkoon. Sekoita ja anna kuorrutteen jäähtyä hieman, jotta se tarttuu hyvin jäisen kakun pintaan. 

Ota jäinen kakku pois pakkasesta ja irrota se kakkuvuoasta. Laita kakku pienen kakkuvuoan päälle niin, että ylimääräinen kuorrute pääsee valumaan kakun reunoilta pois. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna sen laskeutua joka puolelle. Kun kuorrute on valutettu kakun reunoille, koristele kakku haluamillasi strösseleillä, sokerisilmillä tai muuten teemaan sopivilla koristeilla. Anna kakun sulaa jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Vinkki! Tämän kakun lakritsimoussea voit käyttää myös täytekakun täytteenä.

Hyydytetty lakritsikakku
Lakrisikakku hyydyttämällä
Halloweenin helppo lakritsikakku

Muistathan kurkata muut halloweenin herkkureseptit täältä

Kommentoi

  1. Johanna - Omamaamansikka blogi says:

    Ihanannäköinen kakku! Treffattiin tänään aamulla Lapuan Kankurilla. Oli kiva jutella. Happy Halloween!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Johanna! Oli kiva tavata, pidetään yhteyttä somen kautta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close