Kilpailukakku – Suomen paras mansikkakakku

Suomen paras mansikkatäytekakku
Alkuperäinen mansikkatäytekakun kuva kakkukilpailusta vuosia sitten.

Kilpailukakku – Suomen paras mansikkakakku! Tässä alla on vielä ohje Helsingin sanomien kilpailukakkuun. Tekemäni kakkuresepti voitti Helsingin sanomien mansikkakakkukilpailun tällä reseptillä. Tämä mansikkatäytekakku on mehevä ja maistuu herkulliselta.

Mansikkakakku on hyvä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristella tarjoilupäivänä. Tuoreet mansikat viimeistelevät mansikkatäytekakun, mutta talvella voit käyttää erinomaisesti myös pakastemansikoita. Pakastemansikat saa puolitettua helposti, kun puolitat ne kohmeisina. Näin ne pitävät muotonsa, mutta leikkaantuvat vielä helposti. Tämä resepti on noussut monen lukijan suosikiksi mansikkatäytekakuista. Täytettä on runsaasti ja se maistuu herkullisesti mansikalta.

Sokerikakkupohja on ihanan pehmeä ja ilmava. Voit käyttää kostutukseen valitsemaasi omenamehun tilalla myös muuta vaaleaa mehua, sokerilientä tai vaikka vaaleaa limonadia. Katso alta resepti ja leivo tämä raikas mansikkatäytekakku vaikka seuraavaan juhlatilaisuuteen!

Katso täältä vielä Täydellisen täytekakun valmistusohjeet kolmiosaisena sarjana!

Mansikkatäytekakku mansikkamoussella

Suomen paras mansikkakakku

Sokerikakkupohja:
4 kananmunaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Mansikkamousse:
6 dl vispikermaa
1 litra (n. 500 g) mansikoita
4 liivatelehteä
tilkka vettä
noin 1 1/2 dl tomusokeria
noin 2 rkl vaniljasokeria

Kostutukseen: 
1 1/2–2 dl laimennettua omenamehua

Koristeluun:
mansikoita
4–5 dl vispikermaa
1–1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria

Hyytelösokeri:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

 (pähkinä/mantelirouhetta)

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä välillä sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakku leivinpaperilla vuorattuun noin 20cm irtopohjavuokaan. Paista kakkua 165 asteessa noin 30 minuuttia ritilän päällä. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä cocktail-tikulla.

Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. 

Laita liivatteet likoon ja soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi. 

Täytä kakku irtopohjavuokaan. Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, niin anna täytteen hetki jähmettyä kylmässä ennen kakun täyttöä. Kostuta kakku kerros kerrokselta pullasutia apuna käyttäen laimennetulla
omenamehulla ennen täytteen levittämistä. Kostuta lopuksi päällimmäinen kerros. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Levittäessä kerman menekki on vähäisempää kuin pursottaessa. 

Kiehauta vesi kattilassa hyytelösokeria varten. Lisää hyytelösokeri kiehautettuun veteen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hyytelösokeriliemi vielä, mutta älä keitä. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki koko ajan sekoittaen, ettei liemen päälle tule kalvoa. Levitä hyytelösokeri pullasudilla mansikoiden päälle. Hyytelösokeri antaa mansikoille kauniin kiillon, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois. 

Kuvan kakussa koristeina lisäksi valkuaisesta ja tomusokerista tehtyjä pikeeriperhosia sekä pähkinärouhetta.

Vinkki! Täytettä tulee aika runsaasti, mutta jos haluaa vähemmän täytettä kakkuun, niin lopun voi lusikoida vaikka annosmaljoihin ja tarjota jälkiruuaksi :o) On makuasia kuinka paljon täytettä kakkuun haluaa!

Lisäys 8/2022: Nykyään kaupoissa myydään erikokoisia liivatelehtiä. Tässä reseptissä on käytetty 2g/lehti painavia liivatelehtiä.

Suomen paras mansikkakakku

Katso blogista myös nämä herkulliset täytekakkureseptit:

Helppo mansikkatäytekakku ilman liivatetta ja vuokaa
Herkullinen hedelmätäytekakku
Kinuskikakku vaniljatäytteellä

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Moi
    Maailman paras täytekakku!! Mutta kysymys: onko kerman määrä reseptissä ei-vispattua vai jo vispattu kerman määrä?

    Kiitti!!
    t. Jansku

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Mukava kuulla, että tämä resepti saa jo noin suuren arvostuksen. Tässä tosiaan tarkoitetaan kerman määrää ennen vispausta.

  2. Nimetön says:

    Kuulostaa hyvältä, mutta miten on näin talviaikaan, käykö pakasteessa olevat mansikat vai voisiko korvata esim. kaupan mansikkahillolla?
    t. kaarina

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Käytä tosiaan pakastemansikoita mielummin kuin hilloa. Kyllä mansikan maku on parempi pelkässä marjassa kuin mansikkahillossa. Tämä on kyllä makuasia… Voit toki käyttää myös hilloa, jos se on sinusta parempi vaihtoehto.

  3. Nimetön says:

    Monelleko hengelle riittää tämä kakku?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tällä täytemäärällä kakusta riittää varmasti reilulle 15 henkilölle. Yleensä lasken kolme syöjää/kananmuna eli sillä laskukaavalla tästä riittäisi 12 hlölle. Tuo aina lopulta vaihtelee täytteen määrän yms. mukaan.

  4. Nimetön says:

    miten saa hyvin laitettua pähkinärouhe reunoille ei oikein onnistu niksi t. paula

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kakkua pitää hieman kallistaa, niin onnistuu parhaiten. Toinen tapa on "heittää" rouheet hieman "viljelytyylillä" 🙂

      1. Tekkuu says:

        Voiko koristeluun siis käyttää pakaste mansikoita? Kuinka se tapahtuu? Tuleeko niistä ihan mössöä?

        1. Hei! Koristeluun voi käyttää myös pakastemansikoita. Jos haluat siivuttaa pakastemansikat, niin tee siivuttaminen mansikoiden ollessa kohmeisia. Levitä siivut tai kokonaiset marjat (jäisinä) kakun päälle normaaliin tapaan ja tee päälle hyytelösokerista kiille marjojen päälle. Näin mansikat pitävät paremmin muotonsa ja kauniin ulkonäön. Pakastemansikat ovat toki pehmeäitä sulaneita, mutta tuo kiille auttaa pitämään marjat kauniina.

  5. Unknown says:

    voiko mansikkamoussen soveltaa mustikkamousseksi ihan vaan korvaamalla mansikat mustikoilla?:D

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit soveltaa. Minun kokemukseni mukaan mustikka "hyydyttää" jo itsessään moussea hieman, joten voi olla että hieman pienempikin liivatemäärä riittäisi. Myös sokerin määrää kannattaa maistella, jotta saa oikean makeuden täytteeseen.

  6. Nimetön says:

    Hei. Ajattelin tehdä tästä mansikkamoussesta toisen täytteen kakkuun. Puolitan ohjeen ja käytän pakastemansikoita. Ihan vaan varmuudeksi kysyn, että riittääkö 2 liivatelehteä hyydyttämään täytteen :)?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Liivatteen määrä riippuu paljolti siitä, minkälaisen koostumuksen haluat täytteelle. Jos pehmeä koostumus on sinulle ok eli sellainen vahva vaahto, mutta ei jämäkkä, niin silloin on ok. Sellainen tässä kakussa on muutenkin. Vaikea kyllä selittää näin sanoin 🙂 Ei se yksi lisäliivatelehti mitään kamaluuksia tee. Pitäisi onnistua ihan hyvin kahdella liivatelehdellä, mutta voit halutessasi lisätä vielä yhden ylimääräisen, jos epäilet.

  7. Nimetön says:

    Hei Taru,
    olet todella taitava! Ajattelin kokeilla tätä reseptiä tyttäreni 2-vuotisjuhlissa parin viikon päästä. Voiko liivatteen korvata jotenkin tässä reseptissä?
    Terv. Hertta
    Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset sinulle! Jos valutat mansikoiden nesteen sulatuksen jälkeen, voit tehdä moussen ilman liivatetta. Vatkaa tällöin myös kermavaahto paksuksi vaahdoksi, niin täyte pysyy paremmin kasassa.

    2. Nimetön says:

      Ok, kiitos kokeilen viikonloppuna!

  8. Nimetön says:

    Törmäsin tähän reseptiin hesarin sivulla sen 8 vuotta sitten ja oon siitä lähtien tehnyt tätä monta kertaa kesäisin ja talvisin pakastemansikoista. Paras mansikkakakku ikinä! Oon tota pohjaa käyttänyt perusohjeena muissakin kakuissa kun tykästyin sen makuun ja tekstuuriin. Kiitos tosi paljon siis tästä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka mukava kommentti täältä löytyikään 🙂 Ihana päivän piristys! Kiva lukea teidän kommenttejanne ja varsinkin kun saan tietää, että resepti on jäänyt vuosiksi käyttöön! Herkullista kesää!

  9. Unknown says:

    Minulla on 24cm irtopohjavuoka. Pitääköhän minun tuplata tuo sokerikakkupohjan aines määrät ja täytteidenkin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Varmaan 6 kananmunaa riittää 24 m vuokaan. Jos sinulla on M-kokoisia munia ja vaaka, niin voit laskea reseptin niin, että 1 kananmuna = 30 g sokeria ja 30 g jauhoja (jaan itse jauhot puoliksi perunajauhoihin ja puoliksi vehnäjauhoihin. Näin saat tehtyä vaikka minkä kokoisia kakkupohjia.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Ja vielä täytteestä sen verran, että tässä on aika runsaasti täytettä. Jos haluta todella paksut täytekerrokset, niin voit tehdä tuon täytteen puolitoista kertaisena.

  10. Nimetön says:

    Hei Taru,
    voitko kertoa mistä johtuu, että kakkupohja litistyi jäähtyessään. Noudatin täysin ohjeita ja uunista otettaessa kakku oli hyvin kohonnut ja kypsä. Jäähtyessään se pikku hiljaa meni kasaan. Jäähdytin kakun irtopohjavuoassa, mutta vapautin reunat pidikkeestä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Monesti sanotaan, että liian kypsä kakku lähtee "kutistumaan". Voisiko olla tuosta kysymys?

    2. Nimetön says:

      Hei, en osaa sanoa voisiko kakku olla liian kypsä, koska paistoin sitä 30 min 165 asteessa. Oliko tarkoitus, että kakku jäähdytetään irtopohjavuoassa reunat kiinni. En ole aikaisemmin tehnyt kakkua, jossa on perunajauhoja. Aikaisemmin olen kumonnut kakun melkein heti leikkuulaudalle ja se on jäähtynyt siinä eikä ongelmia ole ollut.

  11. Nimetön says:

    En osaa sanoa, olisiko se voinut olla liian kypsä sillä paistoaika oli 30 min ja l65 astetta. Itselläni heräsi kysymys, olisiko kakku pitänyt jäähdyttää irtopohjavuoassa, jossa reunat oli kiinni?
    En ole ennen tehnyt sokerkakkupohjaa, jossa on perunajauhoja. Aikaisemmin olen kumonnut kakun melkein heti jäähtymään leipälaudalle eikä ongelmia ole ollut.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      No, ei sitten kyllä pitäisi olla ainakaan tuo ylipaistuminen ongelmana. Minä kumoan aina leivinliinan päälle vuoassa ja annan sen jäähtyä vuoassa. Irroitan kakun vasta jäähtyneenä.

  12. Nimetön says:

    Hei. Mulla kun ei ole kotona ruokavaakaa vaan mittaan isommat määrät aineksia joko dl-mitalla tai juomalasilla. Paljonko dl:oina on siis 60 g?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Nyt en osaa suoraan sanoa, mutta tarkista tuotteiden painot niiden paketeista. Yleensä jauho- ja sokeripaketeissa lukee 1 dl paino.

  13. Annukka Böö says:

    Jos teen pellillisen, pitäisikö täytemäärä tuplata?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Riippuu toki paljolti kakkukerrosten määrästä ja siitä minkä kokoinen pelti sinulla on, mutta tuplaus kuulostaa aika hyvältä.

  14. Nimetön says:

    Olen tehnyt tätä kaksi kertaa, mutta ei vain onnistu. Maku on hyvä, mutta täyte ei jämähdä. Ei vaikka laittaa tuplasti liivatetta. Missähän vika? Pakastemansikoista olen tehnyt, tulee laihaa lirua, vaikka ovat olleet hyvin valutettuja.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Harmi juttu! Voisiko nyt liivatteiden käytössä olla jotain ongelmaa? Liivatteissa on kyllä myös eroja, mutta jos olet jo tuplamäärätkin liivatetta kokeillut, niin ei liivattteiden määräkään pitäisi olla ongelmana. Löytyisiköhän alla olevasta linkistä sinulle apua ongelmaan. Lue lisää liivattelehtien kokoeroista ja niiden käytöstä täältä http://www.pullahiiri.com/2016/06/liivatelehtien-kaytto-leivonnassa.html

  15. Hei,

    Onko merkitystä käytänkö vispi- vai kuohukermaa? 🙂

    Keväisin terveisin Nina

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei Nina! Paras kerma vaahdotukseen on vispikerma. Kuohukerma sopii paremmin esimerkiksi lämmitettäväksi.

  16. Nimetön says:

    Hei! Tämä on ollut täydellinen mansikkatäytekakun resepti. Kiitos ohjeesta:) Nyt ajattelin tehdä 6 munan kakkupohjan ja pakastaa sen. Kuinka paljon minun pitäisi vähentää kostutuksessa tuota omenamehun määrää? Täytteen ajattelin tehdä ihan ohjeen mukaan, kun on ollut niin riittoisa. T. Sanna

  17. Pullahiiri/Taru says:

    Voi kuinka kiva lukea kommenttisi! Ajattelitko siis täyttää kakun ja pakastaa? Sen vuoksiko meinasit vähentää kostutusta?

    1. Nimetön says:

      Iltaa!Pakastin siis täytekakkupohjan ja otan sen huomenna sulamaan ja täytän. Jostain luin, että pakastettuun täytekakkupohjaan pitää vähentää kostutuksen määrää. Pitääköhän tuo edes paikkansa? 🙂 t:Sanna

  18. Nimetön says:

    Hei, vielä yksi kysymys. Tarvitseeko tuota liivatetta ollenkaan, kun löysin ihan tuoreita suomalaisia mansikoita kakkuun? 🙂 t:Sanna

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, Kyllä minä laittaisin hieman liivatetta joka tapauksessa. Näin saat paksun täytekerroksen pysymään paremmin kakun sisällä.

  19. Nimetön says:

    Onnistuisikohan tuo mousse myös lakoista? Jos lakat soseuttaisi ja siivilöisi soseesta siemenet pois.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Luulen, että tämä voisi onnistua myös lakoilla. En ole itse kokeillut. Maistele kuitenkin tomusokerin määrää.

  20. Tuula says:

    Hei, tein tämän kakun viime kesänä. Maku oli mitä parhain, mutta täyte ei hyytynyt. Käytin pakastemansikoita. Nyt yritän uudemman kerran ystävän juhliin, ylimääräisellä liivatelehdellä. Täytyykö pakastemansikat siivilöidä, eli ylim. neste pois. Kakkusi ovat todella herkullisen näköisiä.

    1. Hei! Voi kuinka ikävää, ettei täyte hyytynyt kunnolla. Osaatko sanoa mitä liivatelehtiä käytit? Esimerkiksi Lidlin liivatelehdet ovat hieman kevyempiä (pienempiä) kuin monet muut liivatelehdet. Olen tehnyt liivatteista ja niiden kokoeroista joskus ihan erillisen postauksen. Siihen taitaa olla linkki tuolla ylempänä kommenteissa. Voit valuttaa pakastemansikat, jos tuntuu että nestettä on runsaasti. Jos mansikat valuttaa, niin silloin ainakaan hyytyminen ei pitäisi olla ongelma, sillä mousseja olen tehnyt tuolla tavoin pakastemansikoista ihan ilman liivatettakin. Itse asiassa tuota mansikkanestettä voi hyvin käyttää liivatteiden sulatukseen, jolloin ei tarvitse lisätä muuta nestettä. Liivatteita käyttäessä kannattaa olla tarkkana myös sen kanssa, että liivatteet sulavat kokonaan nesteen joukkoon. Jos liivate ei sula (neste ei tarpeeksi kuumaa/liivatteet lionneet liian vähäisessä vedessä tai liian vähän aikaa tms.), niin silloin se ei myöskään hyydytä kunnolla. Toki lisää liivatettakin voi laittaa, jos siltä tuntuu. Kerma kannattaa myös vatkata paksuksi vaahdoksi, silläkin on merkitystä lopputulokseen.

  21. Minna says:

    Hei, mitä mieltä olet voiko laittaa banaania mansikkamoussen alle?

    1. Hei! Voit varmasti kokeilla banaania mansikan lisäksi moussen alla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että banaani tummuu kakun sisälläkin aika nopeasti.

  22. Hei, onnistuuko mousse kauravispillä ja ilman liivatetta?

    1. Hei! Ihan tällaisenaan en lähtisi reseptiä kokeilemaan, sillä täytettä on paljon ja se tarvitsee hyydyttäjää. Näin ollen kokeilisin mieluummin tätä vegaanista mansikkatäytekakun täytettä, joka on tehty kauravispistä ja ilman liivatetta https://pullahiiri.com/mansikkataytekakku-vegaaninen-gluteeniton/

  23. nimetön says:

    mitä tapahtuu jos en pidä kakkua yön yli jääkaapissa?

    1. Hei, Tarkoitatkohan tässä, että haluaisit tarjoilla kakun jo nopeammin? Liivate vaatii hyytyäkseen vähintään muutamia tunteja, mutta tuo yön yli säilytys tasaa makuja ja kakun kosteutta. Sen vuoksi kakku on hyvä täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kermakakun säilytys aina jääkaapissa.

  24. Fatima says:

    Mitä tarkoitat laimenetulla omenamehulla? Lisäätkö siis ihan kaupasta saatavaan omenamehuun hieman vettä?

    1. Hei, Juuri näin kuin esitit. Voi toki käyttää myös ihan omenamehua, tai jotain muuta vaaleaa mehua. Tämä on ihan makuasia. Punaiset/tummat mehut värjäävät hieman myös kakkupohjaa.

  25. Marcelle says:

    Hei, Pullahiiri!
    Neljä liivatetta oli kakkuun aivan liian vähän! Kakku ei pysynyt kasassa. Käytin S-marketin Rainbow-liivatteita, joita varmaan moni lukijasi luottavaisena käyttää. Joskus ennen vanhaan liivatelehdet olivat muistaakseni pidempiä. Olisiko hyvä päivittää tämän kakkutäytteen ohje, täytettä tulee valtaisat määrät, aivan liian löysää ja minun makuuni aika mautonta. Vähemmän kermaa, enemmän sokeria, marjoja ei nähtävästi pidä missään nimessä soseuttaa sauvasekoittimella, kuten erehdyin tekemään. Karkea haarukalla murskaaminen riittäisi.

    Kiitos kuitenkin perusteellisista ohjeista sokerikakku/sienikakkupohjan valmistamisesta. En ole aiemmin tajunnut sitä todella pitkää vatkaamista.

    1. Hei, Voi kuinka ikävä kuulla, että täyte oli jäänyt liian löysäksi.
      Tämä on tosiaan tehty näiden nykyisten liivatelehtien aikaan. Liivatteissa on kuitenkin painoeroja ja ainakin sitä kautta myös vaikutusta hyytymiseen. Olenkin tehnyt asiasta joskus tarkemman postauksen, joka käsittelee liivatteen painoon liittyviä eroja. Tuossa Rainbow-liivatepaketissa taitaa olla 12kpl liivatelehtiä 20g paketissa. Tavallisesti tuon kokoisessa paketissa on 10 kpl. Lidlin liivatteissa taitaa olla sama juttu. Näin ollen ne eivät hyydytä samalla teholla kuin tuo normaali kahden gramman liivatelehti. Lisäksi kermavaahto kannattaa vatkata hyvin paksuksi (ei kuitenkaan ylivatkatuksi). Toki maku riippuu paljolti täytteessä käytettävistä mansikoista, joten reseptiä voi muokkailla oman maun mukaan.

      Jos täyte on liian löysää jo täyttövaiheessa, niin ota silloin pari desilitraa täytettä erilleen. Pehmennä muutama liivatelehti kylmässä vedessä noin viiden minuutin ajan. Kuumenna 2-3 rkl nestettä (vesi, mehu tms.) kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet nesteen joukkoon. Lisää neste erilleen otetun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi tämä pieni täyte vielä muun täytteen joukkoon. Näin saat lisättyä liivatetta vielä löysän täytteen joukkoon ennen täyttämistä. Toki tätä ei pysty tehdä, jos täyte on jo kakun välissä.

      Kiva, että kakkupohjan valmistamiseen tuli vinkkiä tästä reseptistä.

      Toivottavasti tästä vastauksestani on hyötyä sinulle myös muiden leivonnaisten valmistamisessa. Kiitos, kun jätit viesti. Voi olla, että moni muukin saa tästä hyötyä.

  26. Margit says:

    Hei! Olisi hyvä mainita liivatelehtien paino, minulla on Dr.Oetkerin liivatteita 10×17…ja aion laittaa viisi kpl.

    1. Hei, Kiitos sinulle kommentistasi! Tämä liivateasia on tosiaan pieni ongelma, kun viime vuosina markkinoille on tullut eri kokoisia liivatelehtiä. Olenkin kirjoittanut asiasta ihan oman postauksensa tänne blogin puolelle. Parempi laittaa ainakin yksi liivatelehti enemmän, jos käyttää noita pienempiä/kevyempiä liivatelehtiä. Voin lisätä tähän reseptiin maininnan tuosta liivatteen määrästä.

  27. Koristeluun 2 rkl vaniljasokeria?? pistin 1 ja piti vatkata lisää kermaa, käytin 4dl… tuli aivan liian makeaa, mutta lisäkermalla tilanne korjattu. 👍🏻

    1. Tämä on toki makuasia ja riippuu myös hieman käytetystä tomusokerista.

      1. Siis vaniljasokerista, ei tomusokerista.

  28. Mari Peltola says:

    Hei, tämä on ollut sieltä kilpailusta lähtien eniten käyttämäni kakkuresepti! Ystävänikin aina vaativat tätä joka kesäiselle mökkireissulle, kun ”hyvää ei kannata vaihtaa”! Paras koostumus tulee tuoreista mansikoista (kerran kokeilin pakasteilla ja valui ulos väleistä), mutta ajoittain on ongelmana, että mansikat ovat hieman mauttomia, kotimaisetkin. Onko mitään, millä mansikan makua voisi lisätä? Esanssista en kuitenkaan välittäisi.
    Ps. Välillä lisään kakkuun vähän twistiä ja heitän täytteen sekaan Dajm-rakeita…

    1. Hei, Kiitokset kommentistasi! Ihana lukea tällaisia kommentteja, että resepti on kulkenut mukanasi monia vuosia!

      Tosiaan, pakastemarjoja käyttäessä voi valuttaa marjat ennen soseuttamista tai lisätä hieman liivatetta. Näin saa jämäkämmän täytteen. Myös kermavaahdon paksuudella on vaikustusta täytteen jämäkkyyteen.

      Mansikan makua voi toki lisätä vaikka pilkkomalla tuoreita mansikoita täytteen joukkoon. Myös soseutetun mansikan määrää voi lisätä moussessa, mutta silloin tulee lisätä myös liivatteen määrää. Moussen alle voisi myös laittaa ohuen kerroksen siivutettuja mansikoita. Auttaisikohan nämä saamaan mansikkaisemman täytteen?

      Dajm-rakeet kuulostavat aika herkullisilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close