Whoopies

Kuten moni on varmasti huomannut minulla jokin ihmeellinen innostus Amerikkalaisiin leivonnaisiin. Ehkäpä siellä käytetään sokeria ja voita leivonnaisissa sen verran, että ne maistuvat minulle – vai mikä sitten olisi syynä. Maistuvia ne ainakin ovat. 

Whoopies-leivonnaisia on pitänyt kokeilla jo pitkään ja tällä viikolla pääsin tuon suunnitelman toteuttamaan. Whoopies-leivonnaiset ovat hieman keksin ja kakkupohjan välimuoto. Nuo täytetään yleensä herkullisilla makeilla täytteillä. Minä menin täytekokeilussa helpolla, koska käytin jopa meidän lähikaupasta löytyvää Philadelphian suklaatuorejuustoa. Oli kyllä herkullista täytteeksi tai vaikka muffinssien kuorrutteeksi. Varmasti vatkaamalla ja lisäilemällä vaikka kermaa, tuosta saa vaikka herkullisen ja nopean moussen. Se on vielä kokeilematta. 




Suklaa whoopies

alá Pullahiiri


100 g voita

1 dl sokeria

1 1/2 dl ruokosokeria

1 kananmuna

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tll soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 1/2 dl maitoa

Täyte

noin 300 g Philadelphia suklaatuorejuustoa

(suklaata sulatettuna, strösseleitä, nonparelleja)

 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekä ruokosokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.  Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisäile edellä mainitut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. 

Lusikoi leivinpaperin päälle uunipellille taikina noin 34-40 pieneen kasaan. Tuosta tulee noin kolme pellilistä. Itse jaoin nuo kasat keksikauhalla, jolloin kaikista kasoista tuli yhtä suuria. Voit jakaa tuon myös pursottamalla kasat leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna whoopies-pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Pursota tai levitä veitsellä täyte whoopies-pohjan päälle ja nosta toinen pohja täytteen päälle. Halutessasi voit koristella whoopies-leivonnaiset esimerkiksi suklaalla ja nonparelleilla tai strösseleillä. 


Vinkki! Voit myös tehdä näistä miniversioita. Se on minullakin seuraava askel näiden whoopies-leivonnaisten kanssa.



Täällä voit käydä lukemassa lisää Whoopies-historiaa. Nyt nousee taas nämä nimiasiat mietintään eli onko nämä nyt whoopie pie, whoopie, whoopies vai mikä olisi oikein nimitys? Minä käytän nyt näistä nimitystä whoopies, niin kuin tuolla Amerikan mantereella tunnutaan resepteissä käyttettävän.

Oikein mukavaa ja lumista viikonloppua teille kaikille lukijoille!

Muistakaa käydä laskiaismäessä ja huudella ”pitkiä pellavia” 🙂 

 Ja muistakaahan leipoa laskiaispulla!

 

Kommentoi

  1. Catarina says:

    Saanko udella, että mistä oot ostanut noita ihania pillejä? Tahtoo myös :')

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Saahan tuota udella 🙂 Tosiaan olen hamstraillut pilleja vähän sieltä sun täältä. Nämä taisi ostaa Klaraform-nettikaupasta Ruotsista.

    2. Catarina says:

      Oukkidoukki, kiitoksia!^^

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Huomasin juuri, että kyllä noita alkaa nykyään löytyä jo ihan suomalaisistakin kaupoista, varsinkin verkkokaupoista. Kannattaa hakea netistä hakusanalla paperipilli. Toivottavasti löytyy myös sinulle juuri sellaiset pillit kuin mitä etsit!

    4. Catarina says:

      Oi kiitos kiitos! 🙂

  2. Markanpilkkuja Myytippa says:

    Juuri eilen kaupasta tarttui meillekkin mukaan tuota uutta Philadelphia suklaatuorejuustoa. Vielä en tiedä mihin aion sen käyttää, nämä kyllä näyttäisi oikein herkulliselta. 😛

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Aika tuore juttu tuo taitaa olla. Minä törmäsin tällä viikolla tuohon kaupassa ensimmäisen kerran, mutta en kyllä ole varmaan kuukauteen tutkiskellut noita tuorejuustohyllyjä kunnolla. Jännää oli, että sitä tosiaan oli tuossa meidän Valintatalossa myynnissä. Ihan muuta menin täytteeksi ostamaan, mutta tuo tarttui mukaan. Olin yllättynyt sen hyvyydestä 🙂

  3. Maria says:

    Kauniita ovat, niin kuin aina sinun tekemät. Tuo täyteidea vaikuttaa kyllä hyvältä, varmasti toimisi myös kakuntäytteenä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Maria! "Makuraati" piti kovasti täytteestä 🙂

  4. Nimetön says:

    Ihanan näköisiä!

    Tämä ei liity tähän postaukseen, mutta:
    http://www.pullahiiri.com/2010/12/kolmen-suklaan-hyydykekakku.html
    Katselin tuota ohjetta ja ihastuin kakkuun täysin. Ajattelin tarjota sitä ensi viikonloppuna juhlissa ja tuli mieleeni että voisin pakastaa kakun. Juhlat ovat lauantaina ja paras aika leipoa olisi ke-pe väliset päivät. Miten kakku pitää pakastaa, miten se tulee sulattaa ja kärsiikö kakku rakenteellisesti/maullisesti pakastamisesta? Olen näitten pakastusjuttujen kanssa ihan tumpelo joten kaikki neuvot ovat tarpeen.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei!
      Kyllä nuo hyydykekakut voi hyvin pakastaa. Teet kakun vuokaan ja laitat kakun sellaisenaan vuokineen päivineen pakkaseen. Kun kakku on hyytynyt ja jäätynyt, niin voit ottaa vuoan pois kakun ympäriltä ja suojata kakun hyvin esimerkiksi laittamalla kakun pariin isoon pakastuspussiin tai vaikka kelmuun ja folioon. Toinen vaihtoehto on suojata kakku vuokineen päivineen pakastepusseilla. Ota kakku hyvissä ajoin sulamaan jääkaappiin, koska sulatusaika on aika pitkä suuressa kakussa. Melkein ottaisin jo edellisenä iltana jääkaappiin. Niin ja jäisenä nostaisin tarjoiluastialle ja ottaisin kääreet ympäriltä pois ennen sulatusta 🙂 Voit laittaa minulle myös asiasta sähköpostia, jos jonkin asia jäi mietityttämään tai kommentoida tänne 🙂

    2. Nimetön says:

      Kyllä tuosta ymmärsin hyvin 🙂 Se vielä jäi mietityttämään, että kuinka kauan ennen tarjoilua kakku pitää ottaa sitten jääkaapista?

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Nosta ihan normaalisti pöytään, kunhan kakku on ensin jääkaapissa sulanut. Tuo sulatusaika on kakun koosta kiinni, joten ihan tarkkaan en osaa tuon kakun kohdalla sanoa, kun en ole muistaakseni pakastanut tuota.

  5. Nimetön says:

    Ihanan näköisiä, Taru! Minun on nykyään pakko käydä joka päivä täällä kurkkimassa, oletko kehitellyt jotain uutta herkullista kokeiltavaa. 🙂
    minun on pitänyt kysellä noista söpöistä pulloista myös… Mistä olet niitä haalinut, hurmaavia!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nuo on vanhoja Frezza mocca-pulloja, mutta nykyään ovat taineet nuokin kahvit vaihtaa muovipulloihin, joten näiden löytäminen voi olla oma haasteensa 🙂 Jos muuten jollain lukijalla on noita pulloja kotosalla tyhjillään, niin ei muuta kuin viestiä minulle. Otan mielelläni ainakin muutaman niitä lisää… Mukavaa, että jaksat vierailla täällä usein. Ovet ovat aina avoinna blogissa 🙂

  6. Hei! Kokeilin näitä. Onnistuivat hyvin, resepti siis toimii 🙂 Laitoin osaan väliin Nutellaa ja osaan ihan vain vadelmahilloa. Varsinkin tuo hilloversio oli oikein hyvä eikä niin kuivakka kun suklaiset. Kannattaa siis kokeilla! Mietin myös, että appelsiinimarmeladi voisi käydä näihin kanssa tosi kivasti. Vielä kun kaivertaa hillolle toiseen whoopies-puolikkaaseen pienen kolon, niin täytettä saa niihin enemmnän eikä tursua puraistessa yli 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos komentistasi! Nuo kokeilu- ja ideakommentit antavat niin paljon vinkkejä muille lukijoille kuin myös minulle 🙂 Tuo hillokoloidea on aika hauska. Sitä pitäisikin joku kerta kokeilla! Tuo tuorejuustotäyte oli juuri siinä niin hyvä, ettei se "tursunnut" ulos tuolta toiseltapuolelta haukatessa.

  7. Nimetön says:

    Tyhmä kysymys, mutta minkälaista kaakaojauhetta, sitä tummaa vai jotain valmiiksi sokeroitua?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta eli tummaa. Ihan hyvä kysymys. Lukijoissa voi olla muitakin, jotka asiaa pohtivat.

  8. Maija says:

    Voiko näitä leipoa pari päivää ennen tarjoilua vai ehtivätkö kuivahtaa? Entä oletko kokeillut pakastamista täytteellä tai ilman, kärsiikö rakenne?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole pakastamista kokeillut, mutta luulisin, että ainakin ilman täytettä pakastaminen onnistuisi hyvin!

  9. .maana says:

    Hei! Olen unohtanut aiemmin käydä täällä kommentoimassa, että kokeilin tällä reseptilläsi whoopiesien tekoa. Hyviähän nämä olivat! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, kun tulit kertomaan kokeilustasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close