Raparperipiirakka mansikoilla (pellillinen)

Kyllä vaan raparperit kasvavat ulkona kovaa vauhtia ja pakastimesta saattaa löytyä jotain viime kesän marjoja. Tähän piirakkaa voit hyvin hyödyntää nuo molemmat. Raparperi ja mansikka on erinomainen makupari. Nyt halusin tehdä lapsille välipalaksi raparperipiirakkaa ensimmäisen varsinaisen lomapäivän kunniaksi. Niinpä päätin yhdistään kaksi täältä blogista löytyvää ohjetta ja tehdä niistä yhdessä ihan tajuttoman hyvää herkkua! 

Tähän piirakkaan yhdistin yhden kulhon marjapiirakan sekä Raparperi-mansikkapiirakkan reseptit. Toisesta on pohja ja toisesta tuo ihanan rapea ja makea murukerros. Ja tämä on siis todella nopea ja helppo valmistaa. Käy vaikka kurkkaamassa ylistystäni tuosta yhden kulhon piirakasta täällä. 

Raparperipiirakka mansikoilla

(pellillinen piirakkaa)

Pohja

8 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 1/2 dl sokeria

4 1/2 dl kerma-maito 

2 kananmunaa

200 g voita

250 g raparperia

250 g mansikoita

Murukerros

60 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

Sulata pohjaan tarkoitettu voi. Sekoita kaikki pohjan kuivat ainekset kulhossa keskenään ja lisää kulhoon kerma-maito, munat sekä sula voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30×40 cm) leivinpaperin päälle. 

Pese ja pilko raparperi pieneksi. Pilko myös mansikat. Ripottele sekä raparperit että mansikat piirakkapohjan päälle. Valmista murukerros mittaamalla kulhoon voi, vehnäjauho sekä sokeri. Nypi nuo käsin tasaiseksi muruksi. Ripottele muru marjojen ja raparperin päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Tämä marjapiirakka valmistuu herkuteltavaksi alusta loppuun noin 50 minuutissa!

Vinkki! Kerma-maito on seos, jossa on noin puolet kermaa ja puolet maitoa. 

Mehevää, herkullista ja helppoa! 

Aurinkoista kesäpäivää!

Kommentoi

  1. Jonna says:

    Voi tämä on varmasti hyvää!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä on ja niin helppoa valmistaa! Monelta reseptin testaajalta olen jo saman arvion saanut 🙂

  2. Unknown says:

    Tämä oli todellakin aivan ihanaa piirakkaa! Taikina vaikutti aika löysältä, kun sitä pellille kaatoi, mutta ehkä just siitä tuli se ihana mehevyys ja pehmeys… Kiitos ohjeesta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ehkäpä juuri siitä 🙂 Kiva kuulla, että maistui myös teille. Kannattaa muistaa, että tätä voi tuunata vaikka mihin makuihin!

  3. Ellu says:

    Ooh, nam nam! Tarvitseeko raparperi jonkinsortin makeutetta joukkoonsa jos tekee pelkällä raparperilla ilman mansikoita?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Alla siis vastaus sinulle kysymykseesi… Kirjoitin siis väärään paikkaan.

    2. Ellu says:

      Kiitos vastauksesta. Tää oli kyllä just sellainen ohje, joka ollut hakusessa pitkään: Pehmeää, suussa sulavaa ja pinnalta ihanan rapsakkaa. 500 g raparperia upposi piirakkaan hyvin, ei tullut liian kirpeää ?

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Ellu: Olimme siis samoissa hommissa eilen 🙂 Minäkin kokeilin piirakan valmistamista pelkästään raparperista. Nyt en laskenut tarkkaan raparperin määrää, mutta hyvän kerroksen sain tuohon piirakan päälle. Tosiaan ei yhtään tarvinnut sokeria lisää, vaan onnistui erittäin hyvin ihan tällä reseptillä! Toivottavasti tämä jää käyttöösi moneen eri makuun tuunattuna 🙂

  4. Nimetön says:

    Piirakkaohje on testattu ja hyvää tuli, näyttääkin samanlaiselta kuin kuvissa! Tällä tulee tehtyä uudestaankin, murupinta oli kiva lisä. Vielä kuin saan toisten kommentit, nyt olen vain yksin maistellut ja piirakka vähenee pelliltä huolestuttavasti… 😉 Kiitos! Taina.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kerro ihmeessä myös muiden kommentit. Tiedän kyllä kuinka helposti tämä piirakka katoaa pelliltä jotenkin salamyhkäisesti…

    2. Nimetön says:

      En saanut sen kummempia kommentteja, mutta hyvin näytti kelpaavan muillekin… Miten se nyt meni, niin hyvää ettei sanotuksi saa, tai jotain 😉

  5. Pullahiiri/Taru says:

    Luulen, että ei tarvitse makeutusta. Sen verran on sokeria jo muutoinkin tässä piirakassa 🙂

  6. Nimetön says:

    Kyllä vaan on tajuttoman hyvää…tein gluteenittoman version huomisille tupperi kutsuille ja voin vannoa, että menekki on taattu.Kerma-maidon muutin niin,että laitoin purkin vaniljarahkaa ja 3dl kermaa…nams! Tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kun laitoit taas hieman varioidun version tänne kommentteihin 🙂 Herkullisia Tupperi-kutsuja!

  7. Nimetön says:

    Tein tätä piirakkaa talkoo-porukalle ja pellillinen hujahti hetkessä. Olen oppinut sun aikasemmista resepteistä että nämä ovat oikeasti meheviä eikä kuivia ja murustuvia. Kiitos taas loistavasta ohjeesta. Nämä ovat sellaisia takuu-varmoja onnistumisen ja maun puolesta. Tätä voi suositella!

  8. Pullahiiri/Taru says:

    Voi kuinka kiva on kuulla, että reseptit maistuvat. Tämä piirakka on kyllä minustakin sellainen takuuvarma ja herkullinen. Ei ne herkut aina vaadi suurta ponnistusta toimiakseen 🙂

  9. Nimetön says:

    Tein piirakan pelkästä raparperista. Jotain hämärää tapahtui. Piirakka oli uunissa tunnin ja paloi pohjasta ja oli keskeltä raakaa. En luovuta, teen joku toinen päivä uudelleen. Kyllä tästä vielä meillekin raparperipiirakka saadaan. 🙂 Mukavaa juhannusta.

    Pirjo Porvoosta

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Pirjo: Nyt syyttäisin kyllä uunia… Kuulostaa hyvin oudolta. Meill on leivottu tätä varmasti kymmeniä kertoja, joten reseptiin uskallan luottaa ?

  10. Tuli kyllä ihan huippuhyvää piirakkaa tällä ohjeella! Kiitos ohjeesta, tätä leivotaan meillä toistekin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ja tämä on siitä hyvä, että samaa pohjaa voi varioida moneen makuun. Ei muuta kuin ensi kerralla vaikka vadelmista piirakkaa valmistamaan ja omena-aikaan tietysti omenoista 🙂

      1. Voiko ohjeen puolittaa että piirakasta tulisi pienempi ja mahtuisi 25cm vuokaan? Vai tarvitaanko isompi?

        1. Voit toki puolittaa ohjeen. Valitse vuoka sen mukaan, että siinä on riittävän korkeat reunat. Mukavia leivontahetkiä!

  11. Unknown says:

    Tämä on maailman paras piirakka, kiitos ohjeesta!! Mun kesäleipomiset on pelastettu tuolla erinomaisella pohjalla.. 🙂 Tein piirakan työkavereille ja he halusivat ohjeen heti koska oli niin maukas ja helppo! Millä jauhoilla kannattaisi tehdä gluteeniton versio?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että olen voinut olla avuksi! Gluteenittomaan vaihtaisin vain vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

  12. Nimetön says:

    Kiitos ohjeesta,hyvää tuli..Tein glut. version 🙂 Pitää tutustua muihinkin ohjeisiisi tarkemmin..Hyvää kesänjatkoa!
    Hennah

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla! Tämä resepti on innoittanut monet leipomaan ja tällä leivotaan meilläkin useasti. Nyt varsinkin kun on paljon tuoreita marjoja tarjolla.

  13. tupun tupa says:

    Kiitos ihanasta ohjeesta tein tänään tällä ohjeella kolme piirakkavuoallista tätä herkkua.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana kuulla ja lukea palautteesi 🙂

  14. Nimetön says:

    Voiko tämän tehdä pakastetuista raparperista/mansikoista? Voiko niitä käyttää jäisinä vai pitääkö sulattaa ensin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit varmasti käyttää myös pakastettuina. Näin minäkin usein itse teen marjaversiot tästä piirakasta. Kohmeiset marjat saa helposti leikattua veitsellä, joten pieni sulatus tarvitaan, jos marjoja tarvitsee pilkkoa.

  15. Marjo Renfors says:

    Hei! Paistanko piirakan uunin keskitasolla vai alatasolla? Minulla on piirakassa pakastemansikat

    1. Hei! Minä paistaisin lähellä keskitasoa, hieman toki uunista riippuen. Jos käytät kiertoilmaa, niin silloin korkeudella ei pitäisi olla väliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close