tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - Luukku 13: Kahden aineen fudge - homemade chocolate fudge
Eilinen kodensoidun maidon-resepti ja sen erilaiset käyttötarkoitukset poikivat minulle niin facebook-kyselyitä kuin sähköpostiakin. Kondensoitu maito myydään kaupoissa säilykepurkeissa, mutta suosittelen kokeilemaan kondensoidun maidon valmistamista maidosta ja sokerista itse. Se on nimittäin helppoa ja valmistuu kuin itsestään muiden hommien ohessa. Päätin kuitenkin vielä kokeilla kuinka tuo itse tehty kondensoitu maito toimii makeisten valmistuksessa ja sehän toimi. Ihan samalla tapaa kuin purkkissa myytäväkin tuote. Yksi annos vastaa noin yhtä purkillista.

Kondensoitua maitoa voi käyttää erilaisiin makeisiin, jäätelöön tai vaikka Syötävät lahjat-kirjasta löytyvän kermaliköörin valmistamiseen. Tästä alta löytyy resepti kahden aineen fudgeen, joka valmistuu kondensoidusta maidosta ja suklaasta. Fudge maistuu jo ihan tuollaisena, mutta alta löytyy vinkkilista erilaisista makuaineista ja sattumista, joita voi lisäillä oman maun mukaan joukkoon. 
Kahden aineen fudge

       tai 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
400 g suklaata (tummaa tai maitosuklaata)

Laita kondensoitu maito ja paloiteltu suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen eli vesikattilan päälle, jossa vesi kiehuu hiljalleen. Sekoittele, niin että suklaa sulaa. 

Kun suklaa on sulanut kokonaan, kaada seos leivinpaperin päälle noin 20x25cm vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Leikkaa jäähtynyt levy sopiviksi annospaloiksi. 


MAUSTAMISVINKIT

Jos haluat maustaa fudgea, niin sekoita fudgeseoksen joukkoon alla olevia makuaineita makusi mukaan. Voit jättää osan sattumista ripoteltavaksi fudgelevyn päälle heti vuokaan levityksen jälkeen. 

Voit halutessasi sekoittaa joukkoon esimerkiksi jotain alla olevalta listalta:

- n. 100g pähkinärouhetta
- n. 100 g mantelirouhetta
- 3 rkl likööriä
- makuaromia
- strösseleitä
- värikkäitä karkkeja
jne.

Näissä kuvissa näkyvässä fudgessa on joukossa 100 g hasselpähkinärouhetta.


Seuraa Pullahiiren leivontanurkkaa myös täällä:

Pullahiiri myös täällä

 

4 kommenttia:

 1. Fudge on ihanaa! Kiitos reseptistä. Pitää kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Yhtään ei huonolla, että sen saa valmistettua näin helposti :)

   Poista
 2. Miten lakufudgea voisi tehdä tällä kondensoitu maito - suklaa reseptillä? Mitä lisää ja kuinka paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minkälaista lakufudgea haluaisit tehdä? En nyt osaa suoriltaan vastata kysymykseesi. Riittäisikö se, että pilkkoisi lakua fudgen joukkoon, vai haluatko ihan täysin lakun makua fudgeen?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...