Joulukalenteri – Luukku 1: Lakritsitoffee

Nyt joulunodotus on virallisesti alkanut täällä Pullahiiren leivontanurkkassakin. Muutamia jouluun ja pikkujouluihin sopivia reseptejä on blogissa jo vilahtanut, mutta tämä on nyt joulukalenterin ensimmäinen luukku. Täältä kannattaa kurkata pieni joulukalenterin varaslähtö. 

Joulukuun ajan löydät blogista mitä ihanampia lahjaideoita, reseptejä, joulutarinoita ja muuta mukavaa, joten pidä blogi seurannassa ja pysy mukana jouluaattoon asti! Tästä ensimmäisestä luukusta paljastuu ehkä tämän joulun hittinami! 

Tervetuloa mukaan herkulliseen joulunodotukseen! Nyt se joulukalenteri alkaa! 

Tämä lakritsitoffee maistuu ihanasti lakritsille, mutta on kuitenkin koostumukseltaa hyvin toffeemaista. Näitä voi paketoida kauniisti joululahjaksi ystäville tai vaikka lasten opettajalle ja hoitajille. Tämä resepti on yksi ensimmäisistä resepteistä, jonka tämän vuoden joulukalenteriin suunnittelin, mutta toive tällaiseen reseptiin tuli myös Pullahiiren leivontanurkan Facebook-ryhmässä

Lakritsitoffee

1 dl vettä

1/2 tl anista

1 prk kondensoitua maitoa

4 dl sokeria

2 rkl voita

3 rkl raakalakritsejauhetta

1/4 tl suolaa

mustaa elintarvikeväriä

Kiehauta vesi ja anis muutaman minuutin ajan kattilassa. Kaada vesi siivilään ja siivilöi anikset pois veden joukosta. Kaada vesi takaisin kattilaan ja mittaa joukkoon kondensoitu maito, sokeri ja voi. Anna seoksen kiehua noin kymmenen minuutin ajan, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon raakalakritsijauhe, suola ja musta elintarvikeväri. Sekoita seos hyvin sekaisin. Kostuta silikoninen pullasuti ja käy märällä pullasudilla kattilan reunat läpi, jotta sokeri ei kiteydy kattilan reunoille.

Öljyä leivinpaperi ja laita se pieneen vuokaan (noin 15x20cm). Kaada lakritsitoffee vuokaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta jäähtynyt toffeelevy jääkaappiin. Leikkaa viilentynyt toffeelevy palasiksi ja kääri esimerkiksi pieniin leivinpaperin palasiin.

Edit 12.12.18 klo 16.53: Keitä toffeeta voimakkaalla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, jotta seoksesta tulee tarpeeksi paksua ja paloiksi leikkautuvaa. Jos keität miedommalla lämmöllä, pitää keittoaikaa silloin pidentää. 

Pysy mukana aattoon asti ja muista seurailla myös Pullahiiren leivontanurkan muita somekanavia. Löydät Pullahiiren leivontanurkan Facebookista ja Instagramista

Kommentoi

  1. Nanna says:

    Ihanaa! Tällainen leivontakalenteri on ihan paras <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Nanna <3

  2. Unknown says:

    Onko vinkkejä miten tästä ohjeesta sais laktoosittiman? ?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole itse kokeillut, mutta periaatteessa tätä voisi kokeilla valmistaa itse tehdystä kondensoidusta maidosta. Reseptin löydät täältä https://www.pullahiiri.com/2016/12/joulukalenteri-luukku-12-itse-tehty.html

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä oli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close