Ihastuttava mansikka-vaniljahyydykekakku on nyt täällä

Tämän kakun idea lähti oikeastaan teistä lukijoista liikkeelle. Tein reilu vuosi sitten tämän ihanan Pople-likööriä sisältävän Pople-kakun reseptin, mutta teiltä lukijoilta sain idean valmistaa kakusta täysin alkoholittoman version, jota on kivempi tarjota esimerkiksi lasten syntymäpäivillä. Tässä tämä resepti nyt sitten on! 

Pinkkikerros maistuu mansikkapehmikselle ja valkoinen kerros maistuu vaniljalta. Nämä yhdessä tekevät kakusta juuri täydellisen mansikka-vaniljapehmistä maultaan muistuttavan hyydykekakun. 

Kurkkaa resepti alta ja kokeile kakkua vaikka tulevana ystävänpäivänä! Jos kokeilet reseptiä, niin olisi mukava myös lukea kommenttisi reseptin alta. 

Mansikka-vaniljahyydykekakku

(noin 12-15 hlöä)

Pohja

50 g voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

1 dl maitoa

Mansikkatäyte

100 g mansikoita

2 dl mansikkapirtelö-makutomusokeria*)

2 rkl tomusokeria

2 dl maitoa

4 liivatelehteä

175 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

(pinkkiä/punaista elintarvikeväriä)

Vaniljatäyte

2 1/2 dl täysmaitoa

1 dl sokeria

2 keltuaista

2 vaniljatankoa

4 liivatetta

4 dl vispikermaa

Tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa koristeluun

Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kuivien aineiden joukkoon kananmuna, maito ja voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Pingota 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 10-13 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä paiston jälkeen. 

Nosta pohja tarjoiluastialle. Laita pohjan ympärille hieman pohjaa isompi irtopohjavuoan reuna tai säädettävä reunus (noin 24 cm). Esivalmistele vuoka öljyämällä reunus ja ripottelemalla päälle tomusokeria. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös kertakäyttöistä reunakalvoa. Näillä tavoilla kakun reunasta tulee sileä ja siisti.

Valmista mansikkatäyte. Laita mansikat tehosekoitimeen yhdessä mansikkapirtelönmakuisen tomusokerin ja tavallisen tomusokerin kanssa. Jos käytät pakastemansikoita, niin sulata mansikat ennen tehosekoittimeen laittamista, jotta seos ei ole liivatteelle liian kylmä. Lisää joukkoon yksi desilitra maitoa. Pyöräytä ainekset tasaiseksi mansikkamaidoksi. 

Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kiehauta loput maidot kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuuman maidon joukkoon. Sekoita hyvin ja jätä seos hetkeksi jäähtymään. Sekoita liivateneste mansikkamaidon joukkoon. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa maustamaton tuorejuusto. Lisää tuorejuuston joukkoon mansikkamaito ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Lisää halutessasi täytteen joukkoon hieman pinkkiä tai punaista elintarvikeväriä. 

Kaada mansikkatäyte pohjan päälle. Varmista, että myös kakkupohjan sivuille menee täytettä. Nosta kakku jääkaappiin vaniljakerroksen valmistuksen ajaksi.

Valmista vaniljatäyte mittaamalla kattilaan maito, sokeri ja keltuaiset. Leikkaa vaniljatangot puoliksi ja vedä veitsellä siemenet tangon sisältä. Lisää vaniljatangon siemenet sekä tangon palat kattilaan. Laita liivatteet likoon kylmään veteen ainakin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna maitoseosta niin että se sakenee hieman. Sekoita koko ajan. Poista vaniljatangon palat kiisselin joukosta. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuuman vaniljakiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele vaniljakiisselin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi täyte varovasti mansikkatäytteen päälle. 

Nosta kakku jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Poista reunus kakun ympäriltä. Pursota kermavaahdolla kauniit koristeet kakun reunalle ja levitä päälle tuoreita mansikoita. Koristele kakku halutessasi myös syötävillä kukilla.

*) Mansikkapirtelö-tomusokeria löydät ainakin monista leivontatarvikeliikkeistä.

Vinkki! Voit käyttää vaniljatankojen sijaan myös vaniljatahnaa vaniljatahnapaketin ohjeen mukainen määrä. 

Vinkki! Jos haluat pohjan näkyvän kakun reunoilla ta haluat tehdä kakun yhdessä vuoassa. Tee pohjaresepti silloin tuplana noin 24 cm vuokaan. Voit käyttää matalan kakkuvuoan reunoilla reunakalvoa, joka tukee kakkua hyytymisen aikana.

Liivatteiden käyttöön löydät ohjeet täältä.

Ihanaa lähestyvää ystävänpäivää! 

Kommentoi

  1. Ihastuttava on juuri sopiva sana kuvaamaan tätä kakkua!
    Vaikka pohjasta tuli kummallinen, oli kakku kokonaisuutena todella hyvää. Tästä tulee niin kesän luottoresepti, pienin säädöksin vain.
    En tiedä mikä meni pohjan kanssa vikaan, mutta jouduin paistamaan sitä vaikka kuinka kauan.. Lopulta otin sen vain uunista, vaikka puutikkuun jäi hieman taikinaa. Tuli jotenkin kuminen rakenne ja maku oli aika pliisu. Jos taas olisin ottanut sen aiemmin, niin raa’aksi olisi kyllä jäänyt..
    Onnistuisikohan tähän tehdä ihan tavan keksipohja vaikkapa Domino-kekseillä?

    1. Kiitos palautteesta! Ihanaa, että kakku maistui. Pohjan voi toki vaihtaa keksipohjaksi tai vaikka ihan sokerikakkupohjaksi. Oman mielen ja maun mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close