Mokkapalakakku – Lasten lempikakku!

Tämän isänpäivän suosikkikakkuun on yhdistetty täytekakku ja mokkapalat. Tällä kertaa mokkapalat kasataan täytekakuksi sekä kuorrutetaan herkullisella mokkapalakuorrutteella. Niin, ja täytteenä on tietysti ihan maailman parasta mokkapalatäytettä.

Tämän herkkupalan syötyäsi saat todellakin tarpeeksi kuorrutetta eikä sen takia tarvitse syödä montaa palaa. Kaiken lisäksi tämä kakku valmistuu ilman kakkuvuokaa – uunipellillä ja säilyy aika hyvin myös huoneenlämmössä. Voiko itse tehty isänpäiväkakku muuttua vielä helpommaksi?

Kurkkaa alta sopisiko tämä mokkapalakakku myös teidän isänpäivään tai vaikka lasten synttäreille. Jos kaipaat vegaanista eli samalla munatonta ja maidotonta reseptiä, niin täältä löydät vegaanit mokkapalat. Jos haluat tehdä isomman vegaanisen mokkapalakakun, niin tuplaa tuo vegaaninen mokkapala-annos. Voit myös valmistaa tämän alla olevan reseptin kuorrutteen vegaaniseen kakkuun, jos vaihdat voin maidottomaan margariiniin. 

Gluteenittoman mokkapalareseptin löydät täältä

Mokkapalakakku

Mocca brownie cake



Pohja

5 (isoa) kananmunaa

4 1/2 dl sokeria

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl kuumaa vettä

250 g voita

Täyte ja kuorrute

250 g voita

1/2 dl kahvia

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 dl + 2 rkl tomusokeria

(nonparelleja ja störsseleitä)

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata voi. Lisää kuivia aineita ja vettä vuorotellen vaahdon joukkoon, sekoita. Lisää loppuvaiheessa vielä voisula ja ihan lopuksi viimeinen erä kuivia aineita. Sekoita hyvin ja levitä taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Kokeile pohjan kypsyyttä cocktailtikulla, painamalla tikku pohjaan. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on pohja valmis. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan ja testaa uudestaan. 

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahteen yhtä suureen osaan. 

Mittaa kulhoon kuorrutetta varten huoneenlämpöinen voi sekä kahvi, kaakaojauhe, vanijasokeri sekä 3 dl tomusokeria. Vatkaa seos sähkövatkaimella sekaisin, tasaiseksi kreemiksi. 

Nosta toinen pohjista tarjoiluastialle. Levitä noin 2/3 kreemistä pohjan päälle ja nosta kreemin päälle toinen pohjakerros. Lämmitä loput kreemistä muutaman sekunnin ajan mikrossa, miedolla lämmöllä, jotta kreemi hieman lämpenee. Näin saat mokkapalakakun päälle ohuen kerroksen kuorrutetta, jolloin kakun pintakin muistuttaa mokkapaloja. Lisää vielä kaksi ruokalusikallista tomusokeria lopun kuorrutteen joukkoon. Sekoita kunnolla ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku heti nonparelleilla, strösseleillä tai muilla syötävillä koristeilla. 

Kakku on heti valmis tarjottavaksi!

Vinkki! Jos pidät kuorrutetta mikrossa liian kauan, niin sekoita se hyvin ja nosta hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Sekoittele välillä, ettei kuorrute jähmety liikaa ennen levitystä. 

Tätä kakkua on pakko kokeilla. Mokkapalathan on ikiaikainen suosikki niin lasten kuin aikuistenkin mielestä. Pohja on mukavan ilmava, mutta kuitenkin maukas ja makea. Kuorrutetta ja täytettä on tässä kakussa juuri sopivassa suhteessa! 

Joko seuraat Pullahiiren leivontanurkkaa myös muissa some-kanavissa? Klikkaa itsesi alta mukaan herkulliselle makumatkalle!

Pullahiiri myös täällä

 

Kommentoi

  1. Linda/The Lennokkaat says:

    Vitsi miten herkullisen näköistä! Isänpäiväksi en kerkeä tälläistä leipomaan, mutta ehkä pitää joku päivä yllättää poikaystävä kotona tällä, itse nimittäin rrrrakastan mokkapaloja ♥__♥

    fasciner.blogspot.com

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂 Minäkin rakastan mokkapaloja. Ja tuo kuorrute on ihan parasta!!

  2. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

    Tätä pitääkin testata! Mulla on nimittäin aina se tunne kun syön mokkapaloja, että sitä superherkullista täytettä saisi olla reilusti enemmän! 😀 Aina valkkaan kylässäkin ne palat, joissa sitä täytettä on kaikista eniten.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tässä sitä kuorrutetta löytyy! Kannattaa kokeilla.

  3. Unknown says:

    Kauanko pohjan pitää antaa jäähtyä?

  4. äitileipoo says:

    Voiko kakun pitää yön yli jääkaapissa? Vai tekisinkö täytteen ja kuorrutteen vasta juhlapäivän aamuna?

    1. Hei! Mieluummin itse tekisin niin, että täyttäisin vasta ennen tarjoilua. Kuorrutteessa ja pohjassa on voita, joten se ”jämäköityy” jääkaapissa. Tämä on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

  5. ʕ·ᴥ·ʔ says:

    Miksi alussa lukee, että leivos on munaton, mutta silti tähän tarvitaan kananmunia ainakin 5 kappaletta?

    1. Hei, Kiitos viestistäsi! Hyvä huomio. Varsinaisesti ei sanota, että resepti on munaton/maidoton, mutta se oli laitettu munattomaan ja maidottomaan kategoriaan. Tämä siksi, että reseptissä on linkit/ohjeet myös munattomaan ja maidottomaan sekä gluteenittomaan versioon. Jotta ei tule sekaannusta, muutin hieman noita kategorioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close