Se paras suklaakuorrute

Tulipa laitettua mahtipontinen otsikko tälle kirjoitukselle, mutta ei turhaan. Tämä kuorrute on onnistunut aina, jopa pienillä reseptivariaatioilla. Alla näette esimerkkinä muutamia reseptejä, joissa olen käyttänyt tätä reseptiä pohjana ja muunnellut sitä tarpeen mukaan. Tämä sopii myös mehevän suklaakakun täytteeksikin. 

Kuorrute koostuu voista, kaakaojauhosta, sokerista, suklaasta ja kermasta. Voisin sanoa, että tämä on takuuvarma kuorrute mihin tahansa suklaiseen leivonnaiseen. Viimeksi käytin tätä reseptipohjaa pienillä muutoksillä Rocky Road-kuorrutteessa (kuva alla), johon sekoitin joukkoon hyvän yhdistelmän erilaisia herkkuja karkeista nonparelleihin. 

Rocky Road-suklaakuorrute

Suklaakuorrute

250 g maitosuklaata

400 g voita

1-1 1/2 dl tomusokeria

1 dl kaakaojauhetta

2 dl vispikermaa

Sulata suklaa kuorrutetta varten. Notkista huoneenlämpöinen voi ja lisää joukoon kaakaojauhe sekä tomusokeri. Vatkaa hyvin. Lisää joukkoon sulatettu (jo hieman jäähtynyt) suklaa. Lisää lopuksi kerma suoraan purkista ja vatkaa massa hyvin sekaisin.

Tämä määrä riittää hyvin Mehevän suklaakakun kuorruttamiseen sekä täytteeksi (linkki alla). Puolikas annos on aika sopiva muffinssien kuorrutteeksi noin 12 muffinssille. 

Näitä alla olevia reseptiversioita kannattaa kokeilla:

Mehevä suklaakakku mansikoilla

Rocky Road Brownies

Suklaiset kuppikakut


Makeaa suklaasunnuntaita! 

Kommentoi

  1. Viiriäinen says:

    Koska minä yleensä raavin kuorrutteita kasaan siitä mitä jääkaapissa sattuu olemaan, niin:
    – Voita on harvoin, leivontamargariinia aina. Oletko kokeillut onnistuuko sillä?
    – Kermaa ei varsinaisesti vaahdoteta – mahtaisiko myös ruokakerma toimia tässä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nytpä pistitkin kysymykset 🙂 Toki margariiniakin voi käyttää tässä reseptissä. Maussa on pieni ero, mutta se on siis makuasia. Ruokakermaa en ole kokeillut, joten nyt en osaa sanoa sen vaikutusta rakenteeseen/makuun. Kokeilemalla se selviää. Kermaa ei varsinaisesti tosiaankaan vaahdotetta vaan vatkataan tuohon kuorrutteen joukkoon. Tuossa voi käyttää myös K-vatkainta (Kenwwodilla) tai mela/lapavatkainta.

  2. Heidi says:

    Oi nam! Kuulostaapa herkulta :p Oon kans testaillu jos jonkinmoista kuorrutetta mutta ihan tämmöistä ei ole tullu kokeiltua; keksin jo heti yhden tortun johon voisin tätä varioituna testata! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla, että heti löytyi käyttökohde. Tämä on ihan oma suosikkini niin kuorrutteena kuin suklaakakun täytteenäkin. Kuorrutetut leivonnaiset kannattavat ottaa esille hyvissä ajoin ennen tarjoilua, niin saa leivonnaiselle hyvän tarjoilulämpötilan. Kyllä se maistuu myös jääkaappikylmänä, mutta hieman pehmeämpänä on täydellistä!

  3. Jack Bauer says:

    Tätä kuorrutetta täytyy testata pikimmiten! Sellainen kysymys tuli mieleen, että lisätäänkö kerma jääkaappikylmänä vai huoneenlämpöisenä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Paras lopputulos tulee, jos kaikki ovat suht saman lämpöisiä, mutta olen onnistunut hyvin myös jääkaappikylmällä maidolla. Jos kuorrute muuttuisi rakeiseksi kylmän kerman johdosta, niin pieni hetki mikrossa pehmittää kuorrutteen ja vatkaamalla se muuttuu taas sileäksi ja kauniiksi. Tälle ei ole koskaan tarvinnut tuota tehdä, mutta joillekin muille voikreemipohjaisille kuorrutteille kylläkin. Tämä on aina toiminut hienosti! Odottelen jo innolla teidän lukijoiden kokemuksia!

  4. Nimetön says:

    Tein yhden kulhon suklaamuffinseja ohjeellasi ja niihin tämän kuorrutteen. Tulipa kyllä niin hyviä! Loistava ohje taas kerran -Miia-

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana kuulla, että teilläkin pidettiin tästä! Hyvää ja niin helposti 🙂

  5. Nimetön says:

    Hei. Kiitos ihanasta blogista, tulen aina täältä katsomaan ohjeita ja vinkkejä, kun leivon jotain 🙂 tein tätä kuorrutetta muffinseihin ja tuli todella hyviä! Sitä vaan tiedustelisin, kun tuota kuorrutetta jäi aika paljon ylitte, että voiko sen laittaa pakkaseen vai meneekö se pilalle?

  6. Nimetön says:

    Hei,
    Kiitos ihanasta blogista:)
    Tiedätkö, voiko tätä kuorrutetta pakastaa tai kuinka kauan säilyy jääkaapissa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllähän tuo nyt muutamia päiviä ihan hyvin säilyy. Sanoisin ehkä noin nelisen päivää.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllähän tuo nyt muutamia päiviä ihan hyvin säilyy. Sanoisin ehkä noin nelisen päivää. En ole itse kokeillut tuota pakastaa.

  7. Nimetön says:

    Voiko käyttää tummasuklaata maitosuklaan tilalla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit käyttää!

  8. Nimetön says:

    Kärsiikö koostumus kovasti, jos voin/margariinin määrän hiukan vähentäisi? Onko kuorrute helposti levittyvää? Kuinka pian pitäisi kakku nostaa huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta kuorrute olisi mukavan pehmeetä?:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit toki vähentää voin määrää, mutta samalla kuorrutteen määrä vähenee. Kuorrute on pehmeänä hyvin levittyvää, mutta viilennyksen jälkeen kuorrutteen pitää lämmetä ja se on hyvä vatkata (jos siis jäähdytät kuorrutteen ennen levittämistä). Sanoisin, että noin 30 minuuttia huoneenlämmössä riittää ennen tarjoilua. Riippuen kuorrutteen paksuudesta jne.

  9. Nimetön says:

    Etsiskelen sellaista suht terveellistä tummasuklaakuorrute ohjetta omasta päästä väsäämilleni mysli/pähkinä palloille.. Paketillinen voita? Ehkä joku toinen resepti

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä ei taida sitten olla etsimäsi resepti. Tästä tosin tulee aika hyvä määrä kuorrutetta. Ehkä myslipaloille sopisi esimerkiksi sulatettu tumma suklaa ihan sellaisenaan.

  10. Nimetön says:

    olen tehnyt suht korkean kakun 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. riittääkö tämä ohje puolitettuna päälliseksi 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Uskon, että puolikas annos riittää pienen kakun kuorruttamiseen. Minä olen tehnyt tämän reseptin mukaisen määrän silloin, kun tuota kreemiä on myös kakun täytteenä.

  11. Susanna says:

    Tämä kuorrutus sopi mainiosti hapanjuurella leivottuun kakkuun kirsikkahillon kanssa 🙂
    http://www.juurellaleivottu.fi/index.php/2018/09/09/suklaakakku/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtavaa! Hyvä tietää myös tämä. Tuo juurileivonta on itselleni vielä hieman tuntematonta, vaikka olen sitä toki kokeillut. Ihana, että tuota osaamista löytyy!

  12. Karoliina says:

    Hei! Kuorruttaisitko muffinssit tarjoilupäivänä vai voiko kuorrutteen tehdä jo edellisenä päivänä?

    1. Kuorrute on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä eli jos mahdollista, niin tekisin vaikka suoraan tarjolle. Näin ei tarvitse miettiä sitä mihin aikaan ottaa leivonnaiset huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close