Herkullinen Baileys-suklaakakku – Baileys Chocolate cheesecake

Syksyn pimenevät illat, takkatuli, lämmin viltti ja pala tätä ihanaa Baileys-suklaakakkua… Miten rentouttava hetki! Toki tämä kakku sopii myös ystäväporukan kanssa illanviettoon tai vaikka syntymäpäiväjuhlien kahvipöytään. Tämä Baileys-suklaakakku on tehty aikuiseen makuun sopivaksi, sillä kakussa maistuu tasapainoisesti kermainen Baileys-likööri ja makea maitosuklaa. 

Tein kakkuun yksinkertaisen, mutta aika näyttävät koristelun kaakaojauheella, sabluunaa käyttämällä. Kuvasin kakun koristelusta myös videon, jonka löydät täältä

Tässä Baileys-suklaakakkureseptissä alkoholi keitetään pois, mutta jos haluat jättää alkoholia kakkuun, niin keitä silloin vain osa likööristä. Muista kuitenkin kertoa kakun alkoholipitoisuudesta myös syöjille. 

Tämä kakku on hyydytetty maitosuklaalla ja liivatteella. Jos kaipaat liivatteiden käyttöön lisäohjeita, niin kurkkaa liivatteiden käytön ohjeet tarkemmin vielä täältä

Kurkkaa resepti alta, leivo ja yllätä ystäväsi! 

Baileys-suklaakakku

(noin 12 hlölle)

 Pohja

120 g voita

1/2 dl kahvia 

2 1/2 dl tomusokeria

2 dl kaakaojauhetta 

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta 

Suklaatäyte

4 dl vispikermaa

2 liivatelehteä

200 g maitosuklaata

175 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl kaakaojauhetta

3/4 dl tomusokeria

2 rkl kahvia

Baileys-täyte

4 dl vispikermaa

4 liivatelehteä

175 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl Baileys-likööriä

3/4 dl tomusokeria

Koristeluun

kaakaojauhetta

suklaakarkkeja

kultaisia strösseleitä

kermavaahtoa 

Sulata pohjaa varten voi. Keitä kahvi. Sekoita kuuma kahvi ja voi keskenään. Lisää joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja lisää joukkoon vielä kananmunat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita massa tasaiseksi. Pingota noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia 175 asteessa. Nosta valmis pohja jäähtymään. Nosta jäähtynyt pohja tarjoiluastialle. 

Öljyä irtopohjavuoan reunus kevyesti ja ripottele päälle tomusokeria. Voit myös käyttää reunakalvoa, jolloin öljyämistä ja tomusokerointia ei tarvitse tehdä. Laita vuoan reuna tiukasti pohjan ympärille ja valmista täytteet. 

Valmista täytteet vatkaamalla suklaatäytteen vispikerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoon kylmään veteen vähintään viiden minuutin ajaksi. Sulata sillä aikaa suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto yhdessä kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa hyvin. Kuumenna kahvi kiehuvaksi. Ota liivatteet pois vedestä ja purista ylimääräinen vesi niistä pois. Sulata liivatelehdet kahvin joukkoon ja sekoita. Lisää liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle kakkuvuokaan.


Valmista Baileys-täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoon kylmään veteen vähintään viiden minuutin ajaksi. Notkista sillä aikaa tuorejuusto vatkaamalla se yhdessä tomusokerin kanssa. Kuumenna Baileys-likööri kiehuvaksi. Ota liivatteet pois vedestä ja purista ylimääräinen vesi niistä pois. Sulata liivatelehdet kuuman liköörin joukkoon ja sekoita. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää liivateneste tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto seoksen joukkoon. Lusikoi täyte varovasti suklaatäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä jääkaapissa esimerkiksi tuorekelmulla suojattuna vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli. Poista vuoan reunus ja mahdollinen reunakalvo. Koristele kakku kaakaojauheella, kermavaahdolla ja kultakoristeilla. Katso koristelusta video täältä

Tarjoile kakku kermavaahdon kanssa.  

Vinkki!Voit nopeuttaa täytteen valmistamista vatkaamalla molempien täytteiden kermavaahdot yhdellä kertaa. Jaa valmis kermavaahto kahteen yhtä suureen osaan täytteitä valmistaessasi. 


Huom!Minulla oli käytössäni 22 cm irtopohjavuoka ja reunakalvo, jonka korkeus on noin 8 cm. Tuo täyttyi kokonaan. Näin ollen suosittelen tekemään kakun esimerkiksi 24 cm vuokaan. Kakku jää hieman matalammaksi, mutta täytteet mahtuvat paremmin vuokaan. 




Tämä on kyllä ihana herkku vaikka pikkujouluihin, joten laita resepti muistiin tulevaa pikkujoulukautta varten…

Seuraa Pullahiiren leivontanurkkaa myös näissä kanavissa:

Pullahiiri myös täällä

 

Kommentoi

  1. Peggy says:

    Miten kauniit kerrokset ja itse juoma, lempiliköörini! Maistuis varmaan mullekkin 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Laitetaanko Peggy postissa palanen? 🙂 Leivonnassa tuo minulla lähinnä menee, mutta maistuu kyllä muutenkin.

  2. Kulinaari says:

    Näyttävän näköinen ja taatusti herkullinen kakku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllä on 🙂

  3. Piiku - Smoothiempaa Menoa says:

    Olipas hyvät ohjeet tähän kakkuun. Herkkunälkä iskee kun tämmöisiä katselee 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, kiitos Piiku 🙂 Minulle itselleni tuli ensimmäisenä mieleen pikkujoulutarjoilut tai ihana syksyinen ilta – ulkona sataa ja itse olet takkatulen ääressä sisällä lämpimässä… Jotenkin niin syksyinen kakku.

  4. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Tää on kyllä varmasti pala taivasta, NAM ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä! Suosittelen kokeilemaan!

  5. hippi says:

    On sääli, että melkein kaikissa resepteissä on käytetty liivatelehteä. Olisi kiva joskus saada tällainen resepti, jossa käytettäisiin vegetaarista hyydytysainetta. Ihanan näköinen kakku.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kyllä täältä blogista löytyy ilman liivatettakin tehtyjä hyydykekakkuja. Laitan tähän alle sinulle muutaman linkin. Ihan vastaavaa ei löydy ilman liivatetta, mutta löytyy kuitenkin jopa Baileys-versio. Kurkkaa tästä alta, löytyisikö näistä sinulle sopiva resepti.

      Baileys-hyydykekakku: http://www.pullahiiri.com/2015/12/joulukalenteri-luukku-4-baileys.html

      Kurkkaa esimerkiksi tämä vadelmakakku: http://www.pullahiiri.com/2017/06/juhannuksen-raitapohjainen-vadelmakakku.html

      tai tämä: mansikkajuustokakku http://www.pullahiiri.com/2017/07/kesan-nopea-mansikkajuustokakku-ilman.html

      Lisäksi löydät suklaalla hyydytetyt keksipohjaiset kakut valkosuklaalla täältä: http://www.pullahiiri.com/2016/03/oreo-valkosuklaajuustokakku-sinulle-ja.html

      Tavallisella suklaalla täältä: http://www.pullahiiri.com/2016/03/domino-suklaajuustokakku-nopeasti-ja.html

      Lisäksi vegaaneista resepteistä löytyy uunissa paistettava juustokakkuvesio http://www.pullahiiri.com/search/label/Vegaaniset%20reseptit

  6. Minna - Ku ite tekee says:

    Onpa kerrassaan kaunis kakku! Tekisi mieli kokeilla heti 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, kiitos Minna! Jos kokeilet, niin jätä ihmeessä viesti tänne blogiin!

  7. Lotta / Syötävän hyvä says:

    Tosi kauniisti koristeltu tämä kakku, tuo pitsikuviointi on tosi hieno! 🙂 Luin muuten jostain että Baileysilta saa nykyään myös Almande-nimistä versiota (tehty mantelimaitoon), mikäli joku haluaa kehitellä maidotonta versiota Baileys-kakusta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, kiitos kommentista ja vinkistä! Pitääkin selvittää tuo mantelimaitoversio. Voisihan se tehdä itse asiassa itsekin… Hmm! Heti alkoi raksuttamaan…

  8. Hanne says:

    Aivan loistava kakku! Tein isänpäiväksi, oli ehdoton hitti kahvipöydässä. ? ja minusta on ihanasti leikkautuvaa, pysyy jämäkkänä eikä valu, mutta ei ole sellainen liian hyllyvä liivatteista. Mun uus lempikakku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa, kun jätit kommenttia! Ihana lukea näitä kirjoituksia. Kiitos! Toivottavasti tulee leivottua myös toiste 🙂

  9. Nimetön says:

    Hei! Suunnitteilla olisi kokeilla tätä miehen synttäreille. Vieraita on tulossa reilusti ja mietin saisinko jotenkin tehtyä vielä isomman kakun (minulta löytyy myös 26cm irtopohjavuoka)…. osaatko sanoa millä suhteella nostan ainesosien määrää? Tuplaten tulee varmaan jo liikaa vaikka saa tulla ihan piripintaan vuoan reunaan tuo kakkukin?

    T:TiinaH

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Siinä ei ole kuitenkaan kuin kahden sentin ero. Näin ollen en ihan kamalasti suurentaisi edes tätä. Tekisin mielummin kaksi kakkua – varmuudeksi. Toki menekki riippuu muusta ruokatarjonnasta. Minkä verran vieraita on tulossa?

    2. Nimetön says:

      hmmm… Onhan noita vieraita tulossa noin 30hlö. Tosin muuta tarjottavaakin toki on mm toinenkin kakku suunniteltuna (osa käy vain kahvittelemassa ja osa jää pidemmän kaavan mukaan ruokailemaan ja tämä + toinen kakku siis olisi jälkkärinä lähinnä)

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Voisikohan mahdollisesti sitten vaikka yksi kakku riittää? Jos vuoka ei ole erityiskorkea puolitoistakertaisena tulee varmasti jo yli. Toisaalta. Voihan tuon ylimääräisen laittaa vaikka jälkiruokakulhoon/piirakkavuokaan ja tarjota siitä, jos kakku loppuu. Tai sitten toiseen kakkuvuokaan, jos sinulta löytyy myös toinen, pienempi vuoka.

    4. Nimetön says:

      Kiitokset pähkäilyistä ja ohjeesta; ihan yksinkertaisella ohjeella mentiin ja oli riittävä mitoistus. Kakku myös keräsi kehuja ja kuulemma saa tehdä toistekin eli varsin onnistunut kokeilu 🙂

    5. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Hieno juttu, että kakkua oli riittävästi ja se maistui! Toivottavasti reseptillä on käyttöä myös seuraavissa juhlissa 🙂

  10. Nimetön says:

    tuleeko pohjaan tosiaan 2dl tummaa kaakaojauhetta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tulee. Tämä on todella tumma kaakaoinen pohja, jonka päällä on pehmoisen makuinen moussetäyte. Jos pelkäät, että on omaan makuusi liian "vahvaa", niin voit toki vähentää kaakaojauheen määrää, mutta lisää silloin jauhoja saman verran.

  11. Nimetön says:

    Voisko pohjasta tehdä gluteenittoman, vaihtamalla jauhot maissijauhoihin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Olen muistaakseni tehty tällä ohjeella myös gluteenittomalla jauhoseoksella. Pelkillä maissijauhoilla en ole kokeillut.

    2. Nimetön says:

      Kiitos vastauksesta. Olen mutakakkua tehnyt maissijauhoista, siksi mietin onnostuisko tämäkin. Ei nimittäin kaapissa gluteenitonta jauhoseosta, eikä innosta jouluruuhkiin mennä.

  12. Unknown says:

    Hei! Mietin kun mainitsit että vain osan likööristä voi keittää, että kuinka silloin lisätään "keittämätön" osa likööristä seokseen? Jos liivatteen ensin liuottaa pienempään määrään kuumaa likööriä, niin tuleeko kakkuun paakkuja jos tämän jälkeen lisää lämmittämättömän liköörin seokseen? Toivottavasti kysymyksestä sai jotain selkoa!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Hyvä tarkennus. Eli silloin kannattaa kuumennettu "liivatelikööri" sekoittaa huoneenlämpöisen loppujen liköörien joukkoon ja ne sitten yhdessä muuhun massaan. Kun liivatteet on hyvin sulaneet nesteeseen ja massa johon liivatteet lisätään ei ole kylmä, ei paakkuja kyllä pitäisi mousseen tulla laisinkaan.

    2. Unknown says:

      Tämä kuulostaakin jo hyvin loogiselle, kiitoksia paljon! Tänä viikonloppuna teen tupaantulijaisiin kakun, toivottavasti kelpaa vieraille 🙂

  13. Nimetön says:

    Hei! Mietin, mahtuuko kakku tällä ohjeella 25cmx6cm vuokaan? Täytyykö lähteä ostoksille tai muokata ohjetta!?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Älä turhaan lähde ostoksille. Tuo vaikuttaa todella hyvältä vuoalta tähän kakkuun. Jos täytettä on liikaa suhteessa vuoan kokoon, niin lusikoi loput täytteestä vaikka jälkiruokakulhoon. Toimii oikein hyvin jälkkärinäkin.

  14. Nimetön says:

    Hei! Näyttää ihanalta 🙂 Voisiko suklaa- ja Baileys-täytteet yhdistää jotenkin? Haluaisin kokeilla keksipohjaista hyydykekakkua, jossa olisi nimenomaan Baileys-suklaatäyte.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole näitä yhdistänyt. Toisaalta voisin kuvitella, että se voisi toimia, jos nämä ainekset yhdistäisi toisiinsa tai vaikka marmoroisi yhdeksi kerrokseksi. Jos innostut kokeilemaan, niin ilmoittele minulle miten meni. Tällainen minulta löytyy blogista jo valmiina http://www.pullahiiri.com/2015/12/joulukalenteri-luukku-4-baileys.html sekä tällainen http://www.pullahiiri.com/2015/11/pullahiiren-leivontanurkka-9-vuotta.html

  15. Hei, voisiko tällä ohjeella tehdä esim kaurakeksipohjan mutta kuitenkin nuo 2 erillistä kerrosta? edellinen ei ihan antanut siihen vastausta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ilman muuta voi tehdä. Lisäksi voi käyttää vaikka täytekakun täytteenä, erillisissä väleissä! Pohjana voit käyttää oman maun mukaan erilaisia keksejä tai kakkupohjia. Tämä pohja sopii kuitenkin makuun todella hyvin.

    2. kiitos! taidankin tehdä tällä ohjeella poikieni yo juhliin Baileys-kakut joita jo suunnitellut mutta tämä vaikuttaa mehevältä. oliko sinun ohjeissa keksipohjalle määriä?

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Olisikohan noin 200-300 g keksejä ja noin 60 g rasvaa (+2 rkl öljyä), hieman kekseistä riippuen. Keksipohjaa ei saa painaa liian tiiviiksi, jotta siitä ei tule liian kovaa ja vaikeasti leikattavaa. Tuo öljy joka on suluissa, vaikuttaa myös pohjan kovuuteen, joten suosittelen lisäämään sitä myös keksipohjaan.

  16. Hei! Ohje jo muutaman vuoden vanha, mahdatko vielä kommentteja tutkia… Tämä houkuttaa kokeilemaan, mutta voisikohan tuon kahvin korvata jollain? Kaakaojuomalla, maidolla…?

    1. Hei, Kyllä täällä luetaan myös vanhojen reseptien kommentteja. Kahvin voit korvata vaikka maidolla.Pitäisi onnistua niinkin.

      1. Ok, kiitos! 🙂

  17. Aloittelija says:

    Hei! Mistä tuollaisia koristelu sabluunoita mahtaa löytää?

    1. Hei, Niitä myydään monissa leivontatarvikeliikkeissä. Koristeluun voi käyttää myös erilaisia koristeellisia kakkupapereita sekä pitsejä yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close